Kuře je jednoznačně nejoblíbenějším druhem masa na světě. Milují ho děti i dospělí a můžete ho připravit na mnoho způsobů. Velkou výhodou tohoto masa je jeho dostupnost, jemná chuť a pořizovací cena. Kuřecí maso totiž zaručeně zakoupíte mnohem levněji než hovězí, vepřové nebo telecí maso. I přesto byste si měli dávat pozor na některé části tohoto jedinečného zvířete.
Kuřecí maso je velmi oblíbené po celém světě
Tento druh masa je velmi bohatý na živiny a minerály, které jsou velmi důležité pro zdraví těla. Nezáleží na tom, jestli maso vaříte, smažíte, grilujete nebo pečete. V každém případě si ho můžete užít na mnoho způsobů a připravit z něj polévky i hlavní chody. Bohužel se nedávno ukázalo, že ne všechny části kuřete jsou vhodné pro konzumaci.
Jaké části kuřete byste neměli jíst?
Podle nedávné čínské studie se ukázalo, že ne všechny části kuřete jsou ideální pro zdraví lidského těla. Mnoho kuchařů i odborníků spojilo své poznatky a zkušenosti. Díky tomu dospěli k tomu, že některé části by měly jít ihned do koše. V první řadě byste si měli odpustit velmi oblíbenou kůži, která obsahuje hodně tuku a může obsahovat také hodně bakterií.
Odborníci také nedoporučují konzumovat plíce, které se u nás příliš často nepoužívají. Ani vysoké teploty z této části kuřete nedokáže odstranit všechny parazity. Ty se mohou při jídle dostat do lidského organismu a způsobit hodně problémů. A používat by se neměla ani hlava (ani na vývary), protože se v ní hromadí mnoho škodlivých toxinů, které během svého života zvíře sní.
Důvody, proč jíst kuře
Na druhou stranu byste kuře neměli vynechávat ze svého jídelníčku. Nejen, že ušetříte rodinný rozpočet oproti jiným druhům masa. Kuřecí maso obsahuje vysoké množství bílkovin. Tyto bílkoviny pomáhají budovat svaly. Maso je nízkokalorické, takže je ideální pro všechny druhy diety. Můžete ho konzumovat také v případě žaludečních problémů nebo jiných zdravotních potíží.
Zdroj: novi.ba