Někteří z Vás si myslí, že je lepší si udělat horký čaj nebo svařené víno. Ale dle mého si nic nevyrovná těmto skvělým receptům jako je horká brusinková šťáva nebo ananasový drink. Myslím si, že přijdou vhod i například k večeři nebo na nějakou oslavu. Jejich barevné kombinace budou na stole vypadat skvěle. Takže bude radost se z nich napít a vychutnat si jejich skvělou chuť.
Postup
Do hrnce si dejte vodu, cukr, kakao, čokoládu a dejte vařit. Vyčkejte až se to bude vařit a
poté sundejte z ohně a počkejte, až se čokoláda rozpustí.
Poté přidejte mandarinku či pomeranč a rozmarýn na příjemnou vůni. Poté nechte odstát 15 minut.
Přidejte víno a nechte znovu zahřát na mírném ohni.
Svařené víno s jablečnou šťávou
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Ingredience
1 lahev ovocného červeného vína
3 hrnečky jablečné šťávy
Šťáva a kůra z jednoho pomeranče
1/4 hrnečku medu
Koření (hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek atd.)
Horká brusinková šťáva
Ingredience
1 litr brusinkového džusu
2 lžíce javorového sirupu (dá se nahradit i jiným sladidlem)
2 kousky celé skořice
6 hřebíčků
1 mandarinku
Svařené pivo
Ingredience
1 litr piva
2 a 1/2 lžičky medu
1 kousek celé skořice
5 hřebíčků
1 cm nakrájeného zázvoru
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého kardamonu
1 hvězdička badyánu
Špetka mletého muškátového oříšku
Svařený ananasový koktejl “Tekuté zlato”
Ingredience
1 litr ananasového džusu
Nové koření
Černý pepř
Hřebíček
2 kusy celé skořice
60 ml tmavého rumu
60 ml brandy
1 vanilkový lusk (s vydlabaným vnitřkem a podélně rozkrojený)
Svařená jablečná šťáva
Ingredience
3 hrníčky jablečného moštu
2 lžíce hnědého cukr
1/2 lžičky nového koření
1/2 lžičky muškátového oříšku
4 hřebíčky
2 kousky celé skořice nalámané na kousky
1/2 hrníčku rumu nebo Calvados
Svařené bílé víno s hruškovicí
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Ingredience
750 ml suchého bílého vína
60 ml hruškovice
3 lžičky medu
2 plátky čerstvého zázvoru
3 hřebíčky
3 zelené kuličky kardamonu
Plátky hrušky
Horká čokoláda se svařeným vínem
Ingredience
500 ml vody
750 ml červeného vína
400g cukru krupice
100g kakaa
2 kousky celé skořice
4 hvězdičky badyánu
8 hřebíčků
250g nalámané tmavé čokolády (měla by být nejlépe 70%)
2 mandarinky nebo pomeranče (nakrájené na čtvrtiny)
1 větvička rozmarýnu