Klasickou verzi tiramisu jistě zná nejedna z Vás. Zkoušeli jste ho avšak osvěžit nějakým ovocem? Přidejte ke klasice jahody a věřte, že nebudete litovat.
Co budete potřebovat
- 120 g cukru
- 50 ml vody
- 4 žloutky
- 500 g mascarpone
- 400 ml smetany na šlehání
- 20 g želatinového ztužovače
- 140 ml kávy
- 1 lžičku kakaového prášku
- 200 g podlouhlých piškotů
- 650 g jahod
-
3 lžičky kakaového prášku
Jak na to?
Z cukru a vody si připravíme sirup. Utřeme žloutky a postupně k nim přiléváme ještě teplý sirup. Tuto směs mixujeme do vychladnutí. Tento proces trvá přibližně 10 minut. Rozmixujeme si mascarpone a přimícháme ho do žloutkové směsi.
Smetanu vymícháme na téměř tuhou pěnu a přidáme želatinový ztužovač. Takto mícháme dokud nemáme úplně hustou pěnu. Pěnu následně přimícháme do žloutkově-mascarponové směsi.
Piškoty ponamáčíme v kávě a polovinu poklademe na dno formy. Na piškoty navrstvíme jahody a 2/3 krému. Na krém poklademe další vrstvu piškotů a na konec navrstvíme krém. Posypeme práškovým cukrem a necháme ztuhnout v chladničce.[hana-code-insert name=’google‘ /]
Dobrou chuť!