Máte na něco chuť, ale Vy nevíte na co? Tak vyzkoušejte tento slaný koláč s pořádnou porcí sýra.

 

Koláč nemusí být jen sladký. My pro Vás máme slanou verzi, která má spoustu výrazných chutí. Chutě se navzájem doplňují a to koláči dodádá úplně nový rozměr. Skvělé spojení brokolice, květáku a plno sýra je to pravé pro mlsné jazýčky. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tuto variantu. Určitě nebude litovat a tento koláč si zamilujete. Je plný vitamínů, které dodají tělu spoustu energie, takže koláč může skvěle posloužit i jako lehký oběd.

Reklama

Ingredience

máslo na vymazání
2 lžíce polenty
2 hrnky malých květákových růžic
1 hrnek brokolicových růžic
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 velký pórek, nakrájený
5 velkých vajec
3/4 hrnku hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky papriky
1/8 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mořské soli
špetku mletého pepře
3/4 hrnku strouhaného čedaru
1/4 hrnku strouhaného parmesánu

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup

>Troubu si dejte předehřít na 175°C.

Reklama

>Koláčovou formu si vymažte máslem a vysypte polentou.

>Poté si dejte do hrnce vodu a přioveďte k varu. Přidejte květákové růžičky a vařte 2-3 minuty. Poté přidejte brokolici a vařte další 1-2 minuty. Pak zeleninu slijte ve studené vodě.

>Na větší pánvi si rozehřejte máslo a olivový olej, přidejte pórek a nechte orestovat,
dodkud Vám pórek nezmekně.

>V misce si rozšlehejte vejce, přidejte mouku, prášek do pečiva, koření, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se vše spojilo. Přidejte pórek a oba sýry. Nakonec přidejte i květák a brokolici.

>Směs přendejte do připravené formy na koláč a dejte péct na 30 minut dokud nebude vršek zlatý. Po upečení nechte trochu zchladnout a můžete podávat.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Reklama