Tyto sušenky jsou dokonale ke svačině, jen tak na chuť i na slavnostní stůl. Vánoce se blíží a s nimi potřeba více péct. Děti budou doma a návštěvy k vám budou chodit mnohem více. Připravte jim vynikající domácí sušenky, které provoní celou kuchyň. Potěšíte nejen milovníky kávy, ale také sladkostí. Skvěle se totiž hodí k odpolední kávě. Navíc jsou velmi jednoduché na přípravu a nikdy vás nezklamou. Vyzkoušejte tento recept a sami uvidíte, že je to velmi jednoduché a výsledek je vynikající.
Co budete potřebovat?
Sušenky se skládají ze tří částí. Potřebovat budete suroviny na těsto, náplň a polevu. Příprava všech tří částí vám ale zabere jen chvilku a zaplatíte za to velmi malou částku. Připravte si všechny suroviny na kuchyňskou linku a pusťte se do toho. Na těsto potřebujete:
- cukr – 200 gramů,
- vejce – 2 ks,
- med – 2 lžíce,
- prášek do pečiva – 1 lžička,
- margarín (máslo) – 100 gramů,
- pšeničná mouka – 450 gramů.
Na náplň:
- mléko – 40 ml,
- hrubá mouka – 2 lžíce,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- máslo – 200 gramů,
- moučkový cukr.
Na polevu:
- hořká čokoláda.
Můžete přidat oříšky, ve kterých obalíte strany sušenek
Pracovní postup
Jako první si připravte těsto. Smíchejte všechny ingredience na seznamu kromě mouky. Všechno dejte do malého hrnce. Míchejte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Potom přidejte mouku a promíchejte. Vypracované těsto dejte stranou na 2 hodiny a nechte ho odležet. Poté z něj válečkem vyválejte plát o tloušťce 2-3 mm. Vykrojte z něj malá kolečka, která rozložíte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte po dobu 7 minut na 180-200 stupňů.
Mezitím si připravte náplň. Mléko smíchejte s vanilkovým cukrem a moukou. Zahřejte v hrnci, dokud nezískáte hustou směs. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu. Vyšlehejte máslo s cukrem a přidejte ho do vychladlé směsi. Všechno smíchejte, dokud se suroviny nespojí. Sušenkové těsto potřete směsí a slepte je jako linecké cukroví. Sušenky nakonec namáčejte do rozpuštěné čokolády. Nakonec je můžete ozdobit nasekanými vlašskými ořechy nebo jinou ozdobou.
Zdroj: zinoti.lt