Na první pohled by to mohlo vypadat, že jde o obyčejné placky. Ujišťujeme Vás však, že tyto placky jsou něco mnohem lepšího. Jsou velmi neobvyklým způsobem míchání několika mléčných ingrediencí. A chutnají úplně fantasticky! Tvarohovo jogurtové těsto je velmi měkké a křehké, naopak sýrová nádivka je úžasně lahodná a hutná jak konzistencí, tak chutí.
Co budete potřebovat
- 4 PL polohrubé mouky
- 150 g jogurt nebo kysané smetany
- 200 g jemného tvarohu
- 2 vejce
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky jedlé sody
- 150 g tvrdého sýra
- 2 PL zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- špetku bylinek nebo petrželky
Jak na to?
Smíchejte tvaroh, vejce, jogurt pokojové teploty, přidejte jedlou sodu, sůl a mouku. Vše důkladně zamíchejte, aby vzniklo těsto jednotné konzistence.
Připravte si nádivku. Nastrouhejte sýr, přidejte k němu prolisovaný česnek, bylinky a kysanou smetanu. Dobře spolu promíchejte, aby se i česnek a bylinky dostali mezi strouhaný sýr.
Na pánev s rozehřátým olejem dejte polévkovou lžíci těsta, na ni menší lžíci sýrové náplně, kterou trochu přitlačte do těsta. Po opečení obraťte a opékejte i z druhé strany do zlatova. Výsledek chutná fantasticky. Podávejte s čerstvou zeleninou a smetanovým dipem nebo omáčkou.
Přejeme dobrou chuť!