Když jsme už byli přejedení klasickými bramborovými plackami, kamarádka mi dala tento fantastický recept. Od té doby placky jinak nepřipravuji!

Klasické placky se skládají ze tří složek – vejce, brambory a sůl. Někdo přidává i mouku, někdo je činí bez ní. Tak či onak, takové placky děláme často, a tak se zdá, že jsme se jich už přejedli. Pokud máte rádi inovativní recepty, připravte si běloruské bramboráčky.

Reklama

Jsou to klasické placky obohacené o voňavou, křupavou a barevnou zeleninu. Na talíři vypadají úžasně a věřte, že takové zeleninovo-bramborové dobroty budou s radostí jíst i Vaše děti. Jsou totiž tak barevné, až máte pocit, že jsou lesklé.

Co budete potřebovat?

  • 6 brambor
  • 4-5 nožiček zelené cibulky
  • 1 červenou papriku
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 4 PL mouky
  • olej na opékání
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Reklama

Papriku si nařežte na drobné kostky, cibulku si nakrájejte rovněž na drobno. Mrkev a brambory si nastrouhejte. Veškerou zeleninu vložte do větší mísy, přisypte mouku, vajíčko, sůl a pepř a vše dobře promíchejte. Smažte na vyhřáté pánvi jako klasické placky do zlatova. Podávejte se smetanou nebo smetanově-bylinkovým dipem.

Přejeme dobrou chuť!

Na postup krok za krokem se podívejte ve video návodu zde:

Reklama