Dcera Ivany Jirešové se léčila na psychyatrii! Byla jí diagnostikována hraniční porucha osobnosti, anorexie a bulimie!

V dnešním článku se zaměříme na nelehký příběh Sofie Höppnerové, dcery známé české herečky Ivany Jirešové. Sofie se ve svém životě musela vypořádat s náročnými okolnostmi, které zanechaly trvalý otisk na jejím duševním zdraví. Byla léčena na psychiatrii a dnes se s vámi podělí o své zkušenosti a cestu, kterou prošla.

View this post on Instagram

A post shared by Sofie Frida Höppner (@sofie.hoppner)

Bohatství a problémy v rodině

Sofie Höppnerová je dcerou slavné herečky Ivany Jirešové a novináře Ondřeje Höppnera. Už od útlého věku se její jméno objevovalo v médiích kvůli bojům rodičů o její výchovu. Ivana Jirešová toužila mít Sofii ve své výlučné péči a soudní spory kolem toho byly pro celou rodinu velmi traumatické.

Čtěte také: Ornella a Agáta na sebe v podcastu prozradili, jak často mají s*x se svými partnery!

Vliv prostředí na Sofiinu osobnost

Neustálá nestabilita prostředí, ve kterém Sofie vyrůstala, měla vliv na její osobnost. Měla ráda oba své rodiče a zdědila po nich své schopnosti. Po matce zdědila sklony k herectví, zatímco po otci, novináři Ondřeji Höppnerovi, schopnost formulovat myšlenky.

Tvůrčí práce a přátelství

Sofie se věnovala tvůrčí práci a spolupracovala se svými nejlepšími kamarádkami Rozálií a Josefínou Prachařovými. Společně napsaly hru s názvem „Vina vína“, kterou úspěšně uvádějí v Divadle v Celetné. Kromě toho pracovaly na dalších projektech a natáčely seriál „Lež na pláži“ pro televizi Prima.

Zápas s duševními problémy

Sofie se ve svém životě potýkala s duševními problémy, které byly diagnostikované během jejího léčení na psychiatrické klinice. Byla jí diagnostikována hraniční porucha osobnosti, anorexie a bulimie. Prošla tříměsíční psychiatrickou léčbou, která jí pomohla získat lepší porozumění sama sobě a naučit se lépe ovládat své emoce.

Cesta k uzdravení

Sofie se rozhodla studovat na konzervatoři a zvažuje možnost pokračovat ve své kariéře v oblasti režie nebo scenáristiky. Píše vlastní monodrama, které čerpá ze svých osobních zkušeností. Tato tvůrčí práce jí pomáhá v procesu uzdravování a zpracování traumatických událostí z dětství.

Podpora rodiny a přátel

Sofie si velmi váží svých přátel, zejména Rozálie a Josefíny Prachařových, které považuje za své rodné sestry. Také si cení přátelství s Lindou Rybovou, která je důležitou osobou v jejím životě. Linda je dlouholetou kamarádkou Sofiiny matky a obě ženy si navzájem velmi rozumí.

Budoucnost a plány

Sofie plánuje pokračovat ve své kreativní práci a rozvíjet své umělecké schopnosti. Chce se dál věnovat psaní a režii a doufá, že svým dílem bude inspirovat a pomáhat lidem, kteří procházejí podobnými životními situacemi.

Zdroj: iDnes.cz