Nedaří se Vám zhubnout při cvičení a dietě? Tento 3-denní detox Vám pomůže shodit až 3 kilogramy a navíc pročistí celé Vaše tělo!

Studie potvrdily skličující fakta. Podle nich jeden průměrný obyvatel planety zkonzumuje za týden přibližně kilogram cukru. Ještě alarmující je fakt, že zadaný počet cukru se do našeho těla dostane zcela klamně a ani o tom nevíme.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Takový průměrný člověk totiž sní kilo cukru ve vedlejších potravinových produktech, nápojích či drobném občerstvení. Pak se divíme, že jsme nemocní a že celé generace trpí cukrovkou. Jelikož cukr není zdravý a jeho pravidelná konzumace může vyvolat doslova závislost, je třeba čas od času tělo od cukru detoxikovat.

Očista těla bez újmy

Jak ale zjistit, že naše tělo je „zamořené“ cukrem? Pokud máte některý z těchto příznaků, nečekejte už ani minutu.

Čtěte také: 100% Přírodní bomba na chřipku a rýmu. Budete se cítit dobře již za 24 hodin.

  • chronická únava
  • hyperaktivita
  • bolesti hlavy
  • kvasinkové infekce
  • nachlazení
  • deprese, náladovost
  • mentální dezorientace
  • ospalost

V průběhu tří dnů své tělo můžete očistit od toho, co mu škodí a budete se cítit lépe. Kromě toho posílíte svou imunitu a téměř se stoprocentní jistotou ještě zhubnete.

1.den

Uvařte si šálek ovesných vloček a přimíchejte k nim mandle s několika zrníčky rozinek. Pokud nemáte rádi vločky, připravte si omeletu ze tří vajíček a namísto chleba ji snězte se zeleninou.

Na svačinu si dejte hrst oříšků, případně kyselé ovoce.

Na oběd si připravte kuřecí prsa s restovanou zeleninou. Nejlepší je mrkev, pastiňák, můžou to být i fazole či červená řepa. I k zelenině si můžete přidat zas hrst mandlí.

Na večeři si upečte rybu s fazolovými lusky nebo brokolicí a opražte hrst nasekaných žampionů.

Během celého dne pijte vodu s čerstvou ovocnou šťávou, citronádu nebo jen minerálku.

2.den

K snídani si připravte omeletu ze tří vajíček, případně ovesnou kaši s borůvkami a mandlemi. Dodejte si energii čerstvou šťávou z pomerančů.

Svačinu si vynahraďte hrstí ořechů.

V pánvi si na oběd upečte nakrájenou cuketu a žlutou papriku, dobře ji opepřete a můžete přidat i česnek. K tomu si připravte čerstvý salát z červeného zelí, strouhanou mrkev a petržel. Pokapejte citronovou šťávou nebo olivovým olejem.

Na večeři snězte grilovanou zeleninu, případně hustou luštěninovou polévku. Pokud nemáte chuť ani na jedno z toho, potřebné živiny Vám dodá i pečená treska se salátem z čínského zelí.

3.den

Snídani opět zopakujte – připravte si 3 vajíčka nebo ovesnou kaši. Ořechy či ovoce si dejte na svačinu.

Na oběd si připravte smažené kuřecí stehno s rozmarýnem, citronem a šalvějí, nebo si kuře upečte v troubě spolu s tymiánem a cibulí.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na večeři si udělejte krémovou houbovou polévku s opečenou cibulkou a celozrnné těstoviny, případně hnědou rýži se zeleninou a bylinkami.

Vše s mírou

Tento jídelníček byl sestaven na základě toho, co Vaše tělo potřebuje. Pokud tedy vezmeme v úvahu, že máte přebytek cukru, nemohli jsme cukr zcela odstranit. Proto se v detoxu nacházejí i těstoviny, ovoce či vločky. Udělat drastický krok by znamenalo, že Vaše tělo by dostalo „záchvat“ podobný hypoglykemickému šoku.

Během těchto tří dnů se celkem vzdejte kávy. Pokud bez ní nedokážete vydržet, zkuste její pití omezit alespoň na jeden šálek denně. Pokud ji omezit dokážete, upřednostněte hořký černý čaj, případně zelený nebo bylinný.

Při detoxikaci těla je důležitý dostatek vody, proto během těchto dní hodně pijte, ideálně čistou vodu ochucenou maximálně čerstvou šťávou z ovoce, nejlépe z citronů, případě s lístky máty či meduňky.

Tato očista je velmi efektivní a nakopne Vás do dalších dní. Pokud ji zvládnete, opakujte ji co nejčastěji a od cukru si odvyknete velmi snadno. Není to jednoduché? Můžeme být zdraví, štíhlejší a přitom vůbec ne hladoví!