Psychiatr Jan Cimický, obžalovaný z téměř 40 případů znásilnění a vydírání se opět nedostavil k soudu!

Soudní proces s psychiatrem Janem Cimickým, který je obžalovaný z téměř 40 případů znásilnění a vydírání, pokračuje za zavřenými dveřmi. První jednání v dubnu se konalo v úterý, ačkoli obžalovaný Cimický opět nedorazil. Soudce původně plánoval veřejné vyslechnutí znalce, který se však také nedostavil. Zbývající svědci budou vypovídají neveřejně. Další hlavní líčení je naplánováno na příští týden.

Obžaloba a požadovaný trest

Jan Cimický je obžalovaný z téměř čtyř desítek případů vydírání a znásilnění. Státní zástupce jej obžaloval v září loňského roku a požaduje tříletý trest odnětí svobody a zákaz vykonávání lékařské profese.

Soudní proces proti Janu Cimickému začal loňským obviněním. Cimický působil jako psychiatr nejprve v Psychiatrické léčebně v Bohnicích a následně ve svém vlastním privátním centru. Mimo lékařskou praxi se věnoval také literární činnosti a spolupracoval s médii. V roce 2021 měl být dokonce vyznamenaný tehdejším prezidentem Milošem Zemanem, ale kvůli probíhající kauze se rozhodl medaili nepřevzít.

Čtěte také: Policisté našli týdenní štěně zaživa pohřbené pod zemí

Absence obžalovaného

Jan Cimický opakovaně nedorazil na soudní jednání. Média informovala, že se obžalovaný doktor nezajímá vývoj případu ani jeho pokrytí v médiích. Navzdory tomu, že byl opakovaně předvolaný, vyhýbá se účasti na soudních jednáních. Jeho absence komplikuje průběh soudu a brání veřejnému projednání případu.

Další plánovaná jednání

Podle informací ze serveru expres.cz se očekává, že Jan Cimický nepřijde ani na další chystaná jednání v dubnu. Je možné, že se soudní proces proti němu bude muset konat bez jeho účasti. Další hlavní líčení je naplánované na příští týden.

Zdroj: Stars24.cz