Nejlepší zákusky jsou zpravidla ty nejjemnější. A právě takový je pudinkově-smetanový krémeš, který zvládne upéct každá hospodyňka. Je neuvěřitelně lahodný a chutná jako obláček. Nebudete věřit, že je to jen koláč.
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 5 vajec
- 2 PL krystalového cukru
- 5 PL mouky
- 3 PL kakaa
- 3 PL slunečnicového oleje
- 1 balíček prášku do pečiva
Na krém:
- 500 ml mléka
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 5 žloutků
- 4 PL cukru
- 200 ml smetany
- 300 g karamelové čokolády
Na polevu:
- 300 ml smetany
- 100 g hořké čokolády
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Žloutky oddělte od bílků, bílky vyšleháme do tuhé pěny. V misce si smíchejte cukr, žloutky, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva. Ručním mixérem vymíchejte do hladka a potom přidejte bílky, které do něj zamíchejte už jen vařečkou. Piškotové těsto vylijte na pekáč vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut. Po upečení těsto vyjměte, oddělte od papíru na pečení a nechte vychladnout.
Dokud se těsto peče, připravte si krém. V 400 ml mléka s cukrem si uvařte hustý pudink. Zbývajících 100 ml mléka vařte se žloutky a s karamelovou čokoládou nasekanou na menší kousky. Na závěr přidejte žloutkově čokoládovou směs do pudinku a důkladně promíchejte, nebo vyšlehejte s ručním mixérem, aby se směs dobře spojila. Vyšlehejte šlehačku a přidejte k vychlazenému pudinkově-žloutkovému krému. Pořádně promíchejte.
Na závěr si ve šlehačce rozpusťte čokoládu a pak ji mírně vyšlehejte.
Mírně vychlazený vanilkový krém naneste na těsto a na něj dejte čokoládovou polevu. Zákusek dejte zchladit alespoň na 2 hodinky.
Přejeme dobrou chuť!