Karamelový krémeš: Vynikající pudinkovo-smetanový zákusek, který zvládne upéct každý. Je neuvěřitelně lahodný a lehký jako obláček!

Nejlepší zákusky jsou zpravidla ty nejjemnější. A právě takový je pudinkově-smetanový krémeš, který zvládne upéct každá hospodyňka. Je neuvěřitelně lahodný a chutná jako obláček. Nebudete věřit, že je to jen koláč.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 2 PL krystalového cukru
  • 5 PL mouky
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL slunečnicového oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 5 žloutků
  • 4 PL cukru
  • 200 ml smetany
  • 300 g karamelové čokolády

Na polevu:

Reklama
  • 300 ml smetany
  • 100 g hořké čokolády

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Žloutky oddělte od bílků, bílky vyšleháme do tuhé pěny. V misce si smíchejte cukr, žloutky, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva. Ručním mixérem vymíchejte do hladka a potom přidejte bílky, které do něj zamíchejte už jen vařečkou. Piškotové těsto vylijte na pekáč vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut. Po upečení těsto vyjměte, oddělte od papíru na pečení a nechte vychladnout.

Dokud se těsto peče, připravte si krém. V 400 ml mléka s cukrem si uvařte hustý pudink. Zbývajících 100 ml mléka vařte se žloutky a s karamelovou čokoládou nasekanou na menší kousky. Na závěr přidejte žloutkově čokoládovou směs do pudinku a důkladně promíchejte, nebo vyšlehejte s ručním mixérem, aby se směs dobře spojila. Vyšlehejte šlehačku a přidejte k vychlazenému pudinkově-žloutkovému krému. Pořádně promíchejte.

Na závěr si ve šlehačce rozpusťte čokoládu a pak ji mírně vyšlehejte.

Mírně vychlazený vanilkový krém naneste na těsto a na něj dejte čokoládovou polevu. Zákusek dejte zchladit alespoň na 2 hodinky.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama