Jak vyčistit troubu s pomocí jediného hrnce

Čištění trouby není zrovna úkol, na který se lidé těší. Tuk z jídla a zbytky jídla nejsou ideální pro žádný spotřebič. Právě z tohoto důvodu musíte troubu pravidelně čistit. Nejen, že jí prodloužíte životnost, ale také budete mít mnohem zdravější pokrmy. Nemusíte při úklidu používat chemii. Řekneme vám, jak můžete při čištění využít naprosto přirozené produkty.

Reklama
Shutterstock

Proč nepoužívat chemii?

Hodně čisticích produktů z obchodu sice skvěle funguje, ale zároveň obsahuje hodně špatných látek. Musíte myslet na to, že při zapnutí trouby se po čištění uvolňují do vzduchu a mohou se dostat i do vašeho jídla. Proto je můžete nakonec konzumovat i dýchat v kuchyni. Místo toho můžete vyzkoušet přírodní a domácí metody, které udělají svou práci a nebudete se muset obávat negativního vlivu po dokončení úklidu. Na čištění vám stačí jen čtyři věci.

Co potřebujete na čištění?

Budete se divit, ale na důkladné vyčištění své trouby vážně potřebujete jen čtyři věci: hrnec (vhodný do trouby), vodu, ½ sklenice octa a šťávu z 1 citronu. To je všechno. Všechny tyto věci máte zaručeně doma neustále, a proto si můžete troubu snadno vyčistit kdykoli vás to napadne. Skvělou věcí na této metodě je fakt, že nemusíte troubu nijak zvlášť drhnout. Všechny nečistoty a mastnota se uvolní díky síle citronu a octa. Takže potom vše udržíte v čistotě velmi snadno.

Shutterstock

Postup při čištění trouby

Do hrnce napusťte vodu. Přidejte do ní ocet a čerstvou citronovou šťávu. Trochu směs promíchejte, aby se suroviny spojily. Ocet i citron mají dezinfekční vlastnosti a dokáží také neutralizovat zápach z trouby. Pára, která se uvolní z vody navíc uvolní všechny nečistoty. Předehřejte troubu na 250 stupňů, vložte dovnitř hrnec a nechte ho péct po dobu 30 minut. Potom vypněte troubu, nechte ji trochu vychladnout a až bude teplá (ne horká ani studená), vytřete ji hadříkem nebo houbičkou.

Zdroj: recipes.arbweb.info

Reklama