Vynikající recept, na který jsem narazila teprve nedávno. Marinované krůtí masíčko, které je po upečení šťavnaté právě díky jogurtu. Maso můžete marinovat 5 minut, ale například i celou noc. Čim déle, tím lépe. Hlavní složkou je bílý jogurt, případně můžete vyzkoušet i kysanou smetanu. Pak stačí už jen vložit do trouby a chutný oběd nebo večeře jsou na stole.
Co budete potřebovat?
- 1 kg krůtích prsou
- 1 velký bílý jogurt
- kůru z jednoho citronu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci hořčice
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
Krůtí prsa si omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky, ale ne úplně malé. Vložíme je do misky a zalijeme jogurtem. Přidáme citronovou kůru, česnek, hořčici a můžeme i nějakou bylinku. Osolíme a opepříme podle chutí. Masíčko necháme marinovat přes noc.
Na druhý den si troubu předehřejeme na 180 stupňů a maso pečeme na papíře na pečení přibližně 30-45 minut, záleží podle trouby. Já si k tomuto masu připravuji grilovanou máslovou cuketu, případně opékané brambory a zeleninový salát.[hana-code-insert name=’google‘ /]
Dobrou chuť!