Ingredience:
Reklama
- 1,5 hrnku polohrubé mouky (dala jsem o trošku víc, zdálo se mi být těsto moc řídké)
- 1,5 hrnku krystalového cukru (stačí jeden, je to dost sladké od ananasu)
- 2 vajíčka
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 plechovka ananasu (565 g)
Krém:
- 2 kelímky pomazánkového másla
- 1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou (koupený)
- 1,5 lžíce krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Mleté ořechy na posypání
- Čokoláda na vaření na polití (já trochu naředila šlehačkou, aby se při krájení nelámala)
Postup:
- Kompot i se šťávou projedeme tyčovým mixérem, přidáme vše ostatní a jen promícháme nebo mírně prošleháme ručním šlehačem.
- Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 30×40 cm a pečeme na 170 stupňů asi 25-30 minut. Hlídáme špejlí.
- Na vychladlý korpus rozetřeme krém, polijeme čokoládou rozpuštěnou nad párou a posypeme ořechy. Necháme do druhého dne v lednici vychladit.
Poznámka:
Reklama
Krém jsem si udělala podle svého, aby ho bylo víc. Přidala jsem 1 mascarpone, 1 kelímek pudinku navíc a 1 ztužovač šlehačky.
Tyto ananasové řezy jsou chutné a osvěžující, ideální na letní oslavy nebo jen tak ke kávě.
Reklama