Víme, že sladké jídlo je občas opravdu peklo, ale jednou za čas člověk zhřešit prostě musí. Nebo snad dokážete odolat sladkostím? Nejvíce na světě jsou známé rakouské dezerty, které jsou velice oblíbené. Každý z nás zná Sacher dost a ostatní výborné dezertíčky od našich sousedů. Pro to, abyste mohli něco podobného ochutnat už ale nemusíte cestovat. Můžete si je udělat z pohodlí domova. Právě dnes proto máme recept na tvarohové palačinky, jejichž původ je údajně také z Rakouska. Tak se na něj pojďme společně podívat a zjistit, jaké ingredience budeme potřebovat.
Pečte a vařte doma, je zbytečné dezerty kupovat, když některé z nich jsou tak jednoduché a při tom lahodné. Tvarohové palačinky jsou poměrně jednoduché a za pár minut si na nich budete moci pochutnat. Udělejte si tedy o víkendu čas, přivstaňte si a udělejte radost ostatním z rodiny právě těmito úžasnými tvarohovými palačinkami.
Ingredience:
- pšeničná mouka 125g
mléko 350ml
vanilkový cukr 1 ČL
máslo 70g
smetanový sýr 150g
smetana 5 PL
skořice 1/2 ČL
vejcee 5ks
slunečnicový olej 1 PL
špetka soli cukr 110g
tvaroh 100g
rozinky 75g[hana-code-insert name=’google‘ /]
Postup:
V hluboké misce smícháme pšeničnou mouku, 2 vejce, 200ml mléka, rostlinný olej, vanilkový cukr a špetku soli. Vytvarujte těsto a nechte 30 minut pracovat.
Nyní připravíme náplň. Vytvoříme homogenní hmotu tak, že smícháme 50g másla s 50g cukru, přidáme smetanový sýr, tvaroh, 2 žloutky, rozinky a kysanou smetanu. Opět nechte hmotu chvilku pracovat.
V samotné misce rozšleháme 3 bílky, pak vmícháme do tvarohové směsi.
Nyní smažíme těsto na palačinky, dokud nebudou dozlatova. Na každou palačinku vložíme náplň a srulujeme. Teď všechny palačinky znovu děláme na pánvi ale pouze na poloviční teplotu.
Nyní vezmeme hlubokou nádobu na pečení, kterou vymažeme máslem a palačinky do ní naskládáme a připravíme si výplň. Připravíme si 100ml mléka, žloutek a PL cukru. To smícháme a nalijeme do pečící mísy.
Vložíme do trouby na 180 stupňů a děláme palačinky asi 30 minut. Až budou hotové, tak je posypte moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!