Co dělá hospodyňku skutečnou hospodyňkou? Přeci když umí udělat domácí knedlíčky do polévky. Běžnou variantou, kterou známe všichni, jsou samozřejmě knedlíčky játrové, ale mnoho lidí je nemá rádo a jejich příprava je navíc docela náročná. Jarní polévku nebo silný vývar ale skvěle ozvláštní domácí knedlíčky ze starého pečiva, které máte hotovy během pár minut a budete se po nich olizovat až za ušima.
Recept je velmi jednoduchý a výsledek vás ohromí. Polévka bude hned jiná a originální a vy si jistě vysloužíte nejednu pochvalu od vaší rodiny nebo přátel, které pozvete na oběd.
Snadný postup, skvělý výsledek
Na přípravu těchto chutných knedlíčků budete potřebovat následující ingredience:
- 6 starých housek namočených ve vodě
- 2 jemně nasekané cibule
- sádlo, petrželku, sůl, pepř, koření
- 6 vajec
Vypadá to zatím docela snadně, že? A taky že je!
Všechny suroviny nyní jen smíchejte v míse. Vodu z housek samozřejmě slijte, měly by zůstat jen vlhké. Vejce vyšlehejte, přidejte housky, nakrájenou cibuli a poté přidávejte zbytek dle chuti. Sádlo slouží pouze k tomu, aby směs lépe držela pohromadě, takže s ním šetřete, aby nebyly knedlíčky moc mastné. Ochuťte solí, pepřem, petrželkou a případně i jiným kořením, které máte rádi. Může to být třeba majoránka nebo oregano.
Z knedlíčků můžete tvarovat malé kuličky, které vaříte rovnou v polévce do změknutí. Je však také možné postupovat jinak. Těsto si rozdělte na několik menších částí a z každé utvořte váleček, který zamotáte do potravinové fólie. Takto poté vaříte vcelku a po vytažení necháte chvíli vychladnout. Poté váleček rozbalíte a krájíte na mešní kousky, které rovnou dáváte do polévky. Je jen na vás, jaký způsob zvolíte, výsledek bude vždy perfektní.
Tajemství úspěchu
Tajemství úspěchu tkví v jednoduchosti. Není potřeba to přehánět s různými ingrediencemi a zvláštními druhy koření. Stačí obyčejné chutě, které se krásně propojí a splynou a výsledek bude dokonalý. Velkou výhodou také je, že tak můžete zužitkovat staré pečivo, které byste jinak museli vyhodit. Takto si z něj vyrobíte chutné knedlíčky do polévky a nikdo nepozná, že jsou ze starého pečiva.
Důležité také je vařit knedlíčky přímo ve vývaru nebo hotové polévce. Tak krásně přejmou i chutě polévky a budou chutnat ještě lépe. Je ale nutné s tím počítat při přípravě samotné polévky. Víte-li, že budete v polévce ještě minimálně deset minut vařit knedlíčky, započítejte to do celkové doby přípravy. V opačném případě by se snadno mohlo stát, že zelenina v polévce bude rozvařená a ztratí barvu i chuť. Jinak je ale příprava velice snadná a vy budete za hvězdu kuchyně. Domácí knedlíčky už dnes jen tak někdo nedělá, a přitom vidíte, že to není žádná věda. Stačí pár minut navíc v kuchyni a výsledek je ohromující.