Borůvkové lívance ze zakysané smetany

Borůvkové lívance jsou dnes již klasikou. Zkuste si připravit lívance podle našeho receptu. Ačkoli nejsou vůbec složité, garantujeme vám, že lepší lívance jste nejedli! Lívance jsou skvělým nápadem na rychlou a chutnou večeři, kterou ocení také vaše děti. Z níže uvedené dávky si připravíte asi 25 lívanečků.

Reklama

Ingredience:

  • 150 g zakysané smetany,
  • 16 polévkových lžic polohrubé mouky,
  • 2 lžičky prášku do pečiva,
  • 2-3 lžíce krystalového cukru,
  • 1 špetka soli,
  • 300 g čerstvých borůvek.

Příprava:

  1. Polohrubou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva.
  2. Přidáme také sůl a cukr krystal.
  3. Nakonec vmícháme i zakysanou smetanu a borůvky.
  4. Výsledné těsto nebude tak řídké, jako jsme zvyklé například u palačinek. Avšak výsledkem bude těsto, které se při obracení neroztéká.
  5. Smažte v lívanečníku na másle 3-4 minuty z každé strany (nebo do zlatova).
  6. Podáváme s čerstvými borůvkami, zakysanou smetanou a posypané moučkovým cukrem.
Reklama