Bramborový krém je skvělou alternativou k obvyklým pomazánkám. Kombinace jemné chuti brambor, kořeněné hořčicí a křupavé chlebové krusty vytváří neodolatelný chuťový zážitek. Ať už ho podáváte na snídani, svačinu nebo na večerní pohoštění, bude vždy vítaným hostem na vašem stole.
Reklama
Ingredience:
200 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
3 vejce, vařené natvrdo a nasekané na drobno
60 g másla, měkkého
Sůl podle chuti
1/2 lžičky mletý černý pepř
Reklama
2 lžičky strouhané hořčice
Cibule, jemně nasekaná
Petržel nebo jiné bylinky podle chuti
Postup
- Brambory vařte v osolené vodě, dokud nejsou měkké. Poté je sceďte a nechte vychladnout.
- Ve velké míse nebo mixéru spojte vařené brambory, nasekaná vejce a měkké máslo. Přidejte sůl, mletý černý pepř a strouhanou hořčici.
- S využitím mixéru rozmixujte ingredience do hladké pasty. Měli byste dosáhnout krémové konzistence bez hrudek.
- Nyní přidejte jemně nasekanou cibuli do krému. Cibule dodá krému svou unikátní chuť a lehkou křupavost.
- Pokud máte rádi víc barev a chuti, přidejte do směsi také nadrobno nasekanou petržel nebo jiné oblíbené bylinky.
- Na pánvi rozehřejte trochu másla a opečte plátky bagety nebo bílého chleba do zlatova z obou stran.
- Nakonec servírujte krém do misky a ozdobte hořčičným krémem a petrželí. Podávejte s křupavými chlebovými plátky na straně. Dobrou chuť!
Tak a teď už máte kompletní recept s trochou kuchařského povídání. Doufám, že si tento lahodný pokrm užijete!
Reklama