Bramborová pomazánka, kterou si s chutí dáte i na starší pečivo

Bramborový krém je skvělou alternativou k obvyklým pomazánkám. Kombinace jemné chuti brambor, kořeněné hořčicí a křupavé chlebové krusty vytváří neodolatelný chuťový zážitek. Ať už ho podáváte na snídani, svačinu nebo na večerní pohoštění, bude vždy vítaným hostem na vašem stole.

Ingredience:

200 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky

3 vejce, vařené natvrdo a nasekané na drobno

Čtěte také: Profiterolky – v podstatě dokonalejší koblížky s čokoládou. Na vánoce ideální mňamka

60 g másla, měkkého

Sůl podle chuti

1/2 lžičky mletý černý pepř

2 lžičky strouhané hořčice

Cibule, jemně nasekaná

Petržel nebo jiné bylinky podle chuti

shutterstock.com

Postup

  1. Brambory vařte v osolené vodě, dokud nejsou měkké. Poté je sceďte a nechte vychladnout.
  2. Ve velké míse nebo mixéru spojte vařené brambory, nasekaná vejce a měkké máslo. Přidejte sůl, mletý černý pepř a strouhanou hořčici.
  3. S využitím mixéru rozmixujte ingredience do hladké pasty. Měli byste dosáhnout krémové konzistence bez hrudek.
  4. Nyní přidejte jemně nasekanou cibuli do krému. Cibule dodá krému svou unikátní chuť a lehkou křupavost.
  5. Pokud máte rádi víc barev a chuti, přidejte do směsi také nadrobno nasekanou petržel nebo jiné oblíbené bylinky.
  6. Na pánvi rozehřejte trochu másla a opečte plátky bagety nebo bílého chleba do zlatova z obou stran.
  7. Nakonec servírujte krém do misky a ozdobte hořčičným krémem a petrželí. Podávejte s křupavými chlebovými plátky na straně. Dobrou chuť!

Tak a teď už máte kompletní recept s trochou kuchařského povídání. Doufám, že si tento lahodný pokrm užijete!