Bizarnější název receptu jste ještě neslyšeli, že? Nuž upřímně, ani my a právě to nás vedlo k tomu, abyste ho vyzkoušeli. A výsledek byl tak překvapivě chutný, že jsme nevěřili vlastním chuťovým pohárkům. Chcete-li zkusit opravdu kousek kulinářské extravagance, pojďte do toho!
Co budete potřebovat?
- 8 brambor
- 50 ml slunečnicového oleje
- sůl dle chuti
- pepř podle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Středně velké brambory oloupejte a omyjte, nechte je chviličku vařit ve slané vroucí vodě, stačí 5, maximálně 7, minut. Pak je z vody vyjměte, nechte vychladnout a nožíkem do nich udělejte zářezy do tvaru klasické mřížky.
Potom dejte brambory do mrazáku a nechte je tam rovnou hodinu. Mezitím si přichystejte zapékací misku a rozetřete po jejím dně polovinu množství, tedy 25 ml slunečnicového oleje. Vyberte brambory z mrazničky a položte je do zapékací misky.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů a brambory pečte přibližně 40 minut. Mezitím však brambory otáčejte, aby se opeklx dokřupava ze všech stran. Pokud je chcete dochutit, použijte česnek a provensálské koření, s touto kombinací jsou opravdu fantastické. Pokud je dochutit nechcete, posypte je jen solí a pepřem.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Pokud se ptáte, proč se brambory před zmrazením vaří, je to kvůli škrobu. Pokud by se nepřevařily, škrob by v nich zůstal v takovém množství, že by se z nich mohla stát kaše. Takto budou příjemně nasládlé a celistvé.
Přejeme dobrou chuť!