Brambory nejprve uvařila a potom je dala do mrazáku. Za tento skvělý recept sklidila pochvalu od všech u stolu! Jak na to?

Bizarnější název receptu jste ještě neslyšeli, že? Nuž upřímně, ani my a právě to nás vedlo k tomu, abyste ho vyzkoušeli. A výsledek byl tak překvapivě chutný, že jsme nevěřili vlastním chuťovým pohárkům. Chcete-li zkusit opravdu kousek kulinářské extravagance, pojďte do toho!

Co budete potřebovat?

  • 8 brambor
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • sůl dle chuti
  • pepř podle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Středně velké brambory oloupejte a omyjte, nechte je chviličku vařit ve slané vroucí vodě, stačí 5, maximálně 7, minut. Pak je z vody vyjměte, nechte vychladnout a nožíkem do nich udělejte zářezy do tvaru klasické mřížky.

Potom dejte brambory do mrazáku a nechte je tam rovnou hodinu. Mezitím si přichystejte zapékací misku a rozetřete po jejím dně polovinu množství, tedy 25 ml slunečnicového oleje. Vyberte brambory z mrazničky a položte je do zapékací misky.

Čtěte také: Umírající 9letý chlapec s rakovinou naposledy promluví ke svému nešťastnému otci. Tato slova vyvolávají mnoho emocí a nejenom slabší povahy musí rozplakat. Podívejte se na velmi smutný příběh

Troubu si předehřejte na 180 stupňů a brambory pečte přibližně 40 minut. Mezitím však brambory otáčejte, aby se opeklx dokřupava ze všech stran. Pokud je chcete dochutit, použijte česnek a provensálské koření, s touto kombinací jsou opravdu fantastické. Pokud je dochutit nechcete, posypte je jen solí a pepřem.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Pokud se ptáte, proč se brambory před zmrazením vaří, je to kvůli škrobu. Pokud by se nepřevařily, škrob by v nich zůstal v takovém množství, že by se z nich mohla stát kaše. Takto budou příjemně nasládlé a celistvé.

Přejeme dobrou chuť!