Budete překvapeni, jaký voňavý ovocný skvost vykouzlíte z broskví a tvarohu! Pokud milujete tuto kombinaci, zkuste si z ní upéct dezert, který budete stoprocentně milovat. Lepší jste patrně nikdy nejedli -
Menu

Budete překvapeni, jaký voňavý ovocný skvost vykouzlíte z broskví a tvarohu! Pokud milujete tuto kombinaci, zkuste si z ní upéct dezert, který budete stoprocentně milovat. Lepší jste patrně nikdy nejedli

U kávičky nás často honí mlsná. A tak je tady čas na dezert! Určitě vám tělo odpustí, když si čas od času hříšně pochutnáte. A možná také vlastně zdravě, vždyť v receptu je ovoce! Za pár minut v kuchyni připravíte dobrotu, fantastický ovocný koláček, na který se nám už teď sbíhají sliny!

Co budeme potřebovat?

Na přípravu samotného receptu budete potřebovat 3 vejce, 200 gramů jemného tvarohu, který přijde rozmíchat s 50 gramy zakysané smetany. Zakysaná smetana přitom lze nahradit 250 gramy másla, případně pomazánkovým máslem. Dále budete potřebovat 150 gramů cukru. Určitě nezapomeňte na jedno balení prášku do pečiva a 300 gramů hladké mouky. A jaké ovoce? V zásadě máte volnou ruku. Mohou to být například:

  • Broskve
  • Meruňky
  • Libovolné ovoce, které milujete

Jedná se totiž o univerzální recept, kde lze ovoce dát dle chuti. Broskve jsou samozřejmě velmi lahodné, ale ne vždy je máme doma. Určitě tak dobře poslouží třeba i pár přezrálých meruněk, které byste jinak nespotřebovali. Zkrátka ideální recept na využití zbytků z domácnosti!

Připravujeme a mlsáme!

Nejprve je potřeba tvaroh důkladně rozmíchat se zakysanou smetanou. Z vajec a cukru si připravte pěnu, to tak, aby byla nadýchaná. Výsledek rozmíchejte spolu s tvarohem, který jste si připravili předtím. Výsledné těsto připravíte smícháním mouky spolu s práškem do pečiva.

Nyní budete potřebovat formu, kterou je potřeba vymastit a vysypat moukou, aby se nám náš skvost samozřejmě nepřilepil. Vlijte těsto do formy a navrch položte plátky broskví, meruněk, nebo jiného vhodného ovoce, které jste si vybrali. Předehřejte si troubu a dejte péct po dobu 40 minut na 180° C. Především však sledujte, kdy těsto hezky naroste a získá zlatavý nádech, protože pro různé trouby může být optimální nastavení jiné. Právě tehdy čas jej vyjmout. Posypejte práškovým cukrem. Mňam!

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Když poprvé připravila tento pizza závin, každý se do něho…

Zapomeňte na klasiku v podobě jednohubek nebo chlebíčků. Až budete chtít někoho pohostit něčím co je skutečně skvělé, tak jim připravte…
RECEPTY

Nejlepší vajíčková pomazánka na světě. Manžel i děti ji milují.…

Vajíčka jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku, jejich konzumace se v posledních letech ale příliš nedoporučovala. Poslední výzkumy však ukazují, že vejce…
RECEPTY

Lahodný krémový dezert, který bude chutnat každému. Jakmile ho upečete,…

Dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás, nejen odpolední káva s nimi totiž chutná mnohem lépe než bez nich. Zároveň se…
RECEPTY

Recept na dokonalé palačinky! Netrhají se a nepřipalují a jakmile…

Co takhle dopřát si chutnou snídani nebo dezert ve formě palačinek? Tuto sladkou pochoutku jistě všichni známe již z dětských let…
RECEPTY

Nejlepší pochoutková pomazánka. Vždy musím hned dělat dvě várky, protože…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Prababička mi prozradila tajemství na pravou recepturu langoše. Chutnají 100x…

Léto už je sice nenávratně pryč, ale mnozí z nás si určitě ještě teď vybaví pobyt u vody s langošem v ruce. Nemusíte…