Budete překvapeni, jaký voňavý ovocný skvost vykouzlíte z broskví a tvarohu! Pokud milujete tuto kombinaci, zkuste si z ní upéct dezert, který budete stoprocentně milovat. Lepší jste patrně nikdy nejedli -
Menu

Budete překvapeni, jaký voňavý ovocný skvost vykouzlíte z broskví a tvarohu! Pokud milujete tuto kombinaci, zkuste si z ní upéct dezert, který budete stoprocentně milovat. Lepší jste patrně nikdy nejedli

U kávičky nás často honí mlsná. A tak je tady čas na dezert! Určitě vám tělo odpustí, když si čas od času hříšně pochutnáte. A možná také vlastně zdravě, vždyť v receptu je ovoce! Za pár minut v kuchyni připravíte dobrotu, fantastický ovocný koláček, na který se nám už teď sbíhají sliny!

Co budeme potřebovat?

Na přípravu samotného receptu budete potřebovat 3 vejce, 200 gramů jemného tvarohu, který přijde rozmíchat s 50 gramy zakysané smetany. Zakysaná smetana přitom lze nahradit 250 gramy másla, případně pomazánkovým máslem. Dále budete potřebovat 150 gramů cukru. Určitě nezapomeňte na jedno balení prášku do pečiva a 300 gramů hladké mouky. A jaké ovoce? V zásadě máte volnou ruku. Mohou to být například:

  • Broskve
  • Meruňky
  • Libovolné ovoce, které milujete

Jedná se totiž o univerzální recept, kde lze ovoce dát dle chuti. Broskve jsou samozřejmě velmi lahodné, ale ne vždy je máme doma. Určitě tak dobře poslouží třeba i pár přezrálých meruněk, které byste jinak nespotřebovali. Zkrátka ideální recept na využití zbytků z domácnosti!

Připravujeme a mlsáme!

Nejprve je potřeba tvaroh důkladně rozmíchat se zakysanou smetanou. Z vajec a cukru si připravte pěnu, to tak, aby byla nadýchaná. Výsledek rozmíchejte spolu s tvarohem, který jste si připravili předtím. Výsledné těsto připravíte smícháním mouky spolu s práškem do pečiva.

Nyní budete potřebovat formu, kterou je potřeba vymastit a vysypat moukou, aby se nám náš skvost samozřejmě nepřilepil. Vlijte těsto do formy a navrch položte plátky broskví, meruněk, nebo jiného vhodného ovoce, které jste si vybrali. Předehřejte si troubu a dejte péct po dobu 40 minut na 180° C. Především však sledujte, kdy těsto hezky naroste a získá zlatavý nádech, protože pro různé trouby může být optimální nastavení jiné. Právě tehdy čas jej vyjmout. Posypejte práškovým cukrem. Mňam!

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Doposud jste dělali kuřecí vývar naprosto špatně. Zde je návod,…

Kuřecí polévka je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Každý ji dělá podle sebe a mnohé recepty se tak mohou lišit.…
RECEPTY

Do tohoto univerzálního karamelového krému se zamilujete! Za málo peněz…

Toužíte po něčem dobrém, krémovém a sladkém? Máme pro vás recept na krém, který vás těchto tužeb velmi rychle zbaví.…
RECEPTY

Rozřízla kuřecí prsa a začala je plnit touto směsí ze…

Pokud nevíte, co dobrého si udělat k jídlu nebo čím potěšit rodinu a své hosty, vsaďte na jistotu. Tou je v současné…
RECEPTY

Takový hovězí vývar jste zaručeně ještě nejedli, přitom je 3x…

Klasický hovězí vývar zná každý. Jedná se o recept, kde se používá hlavně maso a kořenová zelenina. My vás naučíme…
RECEPTY

Z obyčejných palačinek se stane ohromná dobrota. Do těsta přidejte…

Máte rádi palačinky a často si je děláte jen tak? Mohou se po nich vaše děti utlouci? Pokud ano, tak…
RECEPTY

Lahodná polévka před výplatou. Za 30 Kč připravíte hrnec, ze…

Kdo by neznal klasickou bramboračku. Polévka, která má v naší zemi velmi dlouhou tradici je oblíbenou pochoutkou spousty lidí. Každý má…