Česnekové šneci je to pravé ořechové. Neznám nikoho, kdo by je neměl rád. Jsou voňavé, chutné a měkoučké. Skvělý tip od naší čtenářky jsou čerstvé bylinky, které slimákům dodají ještě výraznější chuť. Překvapte své blízké tímto skvělým receptem. Viděli jste už recept na to nejlepší kynuté těsto na světě? Nedávno jsme vám tento recept přinesly!
Budete potřebovat:
- 400 gramů mouky
- droždí
- trochu cukru
- 4 stroužky česneku
- 250 ml mléka
- 1/2 lžičky soli
- 50 gramů másla
- 2 lžíce rostlinného oleje
- bylinky
- 1 žloutek na potření
postup:
Nejdříve smíchejte droždí s prosátou moukou, přidejte teplé mléko, sůl, cukr a rostlinný olej. Vymíchejte těsto a překryjte ho utěrkou. Dejte ho na teplé místo v kuchyni a počkejte přibližně 30 minut, dokud vykyne.
Když je těsto krásně vykynuté, víte, že je vhodné na přípravu. V misce si smíchejte bylinky, přetištěny stroužky česneku a změklé máslo.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Z těsta vyválejte menší kroužky, přičemž na vrch přidejte lžičku bylinkově česnekové náplně. Kroužky přeložte tak, jak je to zobrazeno na obrázku, případně si můžete připravit i nádivkou naplněnou rolku, kterou nakrájíte na menší kousky.
Kroužky vložte do košíčků na muffiny a můžete je ještě nechat pár minut kynout pod utěrkou. Na závěr je potřete jedním žloutkem a můžete je dát péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Šneci pečte 20 až 25 minut.
Skvělá alternativa česnekového chlebu! Pokud nespotřebujete celé těsto, nevadí. V chladničce vám vydrží i 5 dní a čerstvé česnekové šneci můžete mít na stole v podstatě kdykoliv na ně dostanete chuť. A co náplň? Klidně si udělejte i směs se šunkou nebo slaninou. Fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť.