Kdo by neznal klasickou čínskou polévku? Především studenti si jich při svých studiích a pobytu na kolejích nebo na internátu určitě užili do sytosti. Čínské polévky se jen jednoduše zalijí horkou vodou, nechají chvíli stát a máte hotové jedno jídlo, které vás zasytí. Čínské polévky ale můžete využít i do jiných receptů.
Instantní polévky nebo nudle můžete použít do různých receptů
Nové jídlo jen z instantních nudlí? Ano, je to možné! Připravte si jen několik surovin, ze kterých vykouzlíte skvělý pokrm, a ještě použijete polévky poslední záchrany, po kterých velmi často saháme, pokud máme velký hlad a nechce se nám složitě vařit. Připravte si:
- 1 cibuli
- 3 feferonky
- 1 sladkou papriku
- 3 rajčata
- Rostlinný olej
- Rajčatovou pastu
- Lžičku soli
- 1,5 hrnku horké vody
- 6 pytlíků instantní polévky
- 4 vejce
- Koření dle chuti
- 200 g tvrdého sýru
Postup je následující. Nejdříve si zeleninu nakrájejte na malé kostičky a osmažte je na pánvi s máslem. Stačí jen několik minut a poté dochuťte solí. Přidejte rajčatovou pastu nebo protlak a horkou vodu.
Dejte do pánve 6 kousků nudlí bez koření.
Počkejte, až se nudle vsáknou do omáčky. Zamíchejte a vypněte plotýnku.
Budete překvapeni výsledkem, který vyleze z trouby
Vejce se solí a oblíbeným kořením rozšlehejte.
Na plech dejte několik lžic rostlinného oleje, nudle s omáčkou přeneste na plech a navrch nalijte vejce.
Nakonec posypte strouhaným sýrem a dejte do trouby.
Pečte na 200 stupňů asi 20 minut, poté vyjdete, nechte trochu vychladnout a vychutnejte si skvělou večeři.
Nudle v této podobě prostě neodmítne nikdo. Navíc pokaždé mohou chutnat jinak, pokud budete měnit koření. Do vejce a koření můžete přidat i trochu smetany nebo mléka a vůbec si recept přetvořit podle sebe. Je to rychlovka, která je vděčná a vy díky tomu budete hvězdou kuchyně.