David Hampl
2 listopadu, 2021
,

Kdo by neznal klasickou čínskou polévku? Především studenti si jich při svých studiích a pobytu na kolejích nebo na internátu určitě užili do sytosti. Čínské polévky se jen jednoduše zalijí horkou vodou, nechají chvíli stát a máte hotové jedno jídlo, které vás zasytí. Čínské polévky ale můžete využít i do jiných receptů.

Instantní polévky nebo nudle můžete použít do různých receptů

Nové jídlo jen z instantních nudlí? Ano, je to možné! Připravte si jen několik surovin, ze kterých vykouzlíte skvělý pokrm, a ještě použijete polévky poslední záchrany, po kterých velmi často saháme, pokud máme velký hlad a nechce se nám složitě vařit. Připravte si:

  • 1 cibuli
  • 3 feferonky
  • 1 sladkou papriku
  • 3 rajčata
  • Rostlinný olej
  • Rajčatovou pastu
  • Lžičku soli
  • 1,5 hrnku horké vody
  • 6 pytlíků instantní polévky
  • 4 vejce
  • Koření dle chuti
  • 200 g tvrdého sýru

Postup je následující. Nejdříve si zeleninu nakrájejte na malé kostičky a osmažte je na pánvi s máslem. Stačí jen několik minut a poté dochuťte solí. Přidejte rajčatovou pastu nebo protlak a horkou vodu.

https://vkurselife.com/

Dejte do pánve 6 kousků nudlí bez koření.

https://vkurselife.com/

Počkejte, až se nudle vsáknou do omáčky. Zamíchejte a vypněte plotýnku.

https://vkurselife.com/

Budete překvapeni výsledkem, který vyleze z trouby

Vejce se solí a oblíbeným kořením rozšlehejte.

https://vkurselife.com/

Na plech dejte několik lžic rostlinného oleje, nudle s omáčkou přeneste na plech a navrch nalijte vejce.

https://vkurselife.com/

Nakonec posypte strouhaným sýrem a dejte do trouby.

https://vkurselife.com/

Pečte na 200 stupňů asi 20 minut, poté vyjdete, nechte trochu vychladnout a vychutnejte si skvělou večeři.

https://vkurselife.com/

Nudle v této podobě prostě neodmítne nikdo. Navíc pokaždé mohou chutnat jinak, pokud budete měnit koření. Do vejce a koření můžete přidat i trochu smetany nebo mléka a vůbec si recept přetvořit podle sebe. Je to rychlovka, která je vděčná a vy díky tomu budete hvězdou kuchyně.

Sdílejte článek