Chcete se v kulinářském umění posunout zase o krok dál? Domácí kuřecí šunka je to pravé, co musíte vyzkoušet!

Kuřecí šunka je skvělá na chlebu s máslem, někdo si ji dává na čerstvý rohlík se sýrem, pro jiného je to ideální přísada při pečení masa. Inu, využití má opravdu hodně a určitě se shodneme na tom, že kuřecí šunka (je-li kvalitní), dokáže polaskat naše chuťové buňky. 

Reklama

Proč jí kupovat v obchodě, kde kolikrát nemáte jistotu, co do šunky přišlo a jaká je její skutečná kvalita, když si kuřecí šunku můžete vyrobit doma? Že si na to netroufáte? Ale jděte! Pokud se ve svém kulinářském umění chcete posunout zase o krůček dále, pak si kuřecí šunku připravte doma za pomoci receptu, který vám prozradím v následujících řádcích. Uvidíte, že tak složité to ve finále opravdu není!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 600 g kuřecího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajovou lžičku italského koření
  • 1 polévkovou lžíci želtainy
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Vložte maso do misky a přidejte k němu želatinu, bylinky, utřený česnek a podle chuti sůl a pepř.
  3. Všechny suroviny dobře promíchejte a nechte 20 minut odpočívat stranou.
  4. Poté maso vložte do sáčku na pečení, pečlivě jej svažte nití a dejte do plechovky.
  5. Doporučuji maso do plechovky opravdu silně natlačit.
  6. Předehřejte si troubu na 190 °C.
  7. Plechovku s kuřecím masem vložte do trouby a pečte cca 50 minut.
  8. Jakmile bude kuřecí šunka hotová, nechte ji nejdříve vystydnout a teprve poté ji vyjměte z plechovky.
  9. Skladujte v lednici, kde ji před konzumací nechte ještě 12 hodin odpočívat.

Tak co říkáte? Opravdu je kuřecí šunka tak náročná na přípravu, jak jste si možná až do této chvíle mysleli?

Reklama