Chcete se v kulinářském umění posunout zase o krok dál? Domácí kuřecí šunka je to pravé, co musíte vyzkoušet!

Kuřecí šunka je skvělá na chlebu s máslem, někdo si ji dává na čerstvý rohlík se sýrem, pro jiného je to ideální přísada při pečení masa. Inu, využití má opravdu hodně a určitě se shodneme na tom, že kuřecí šunka (je-li kvalitní), dokáže polaskat naše chuťové buňky. 

Proč jí kupovat v obchodě, kde kolikrát nemáte jistotu, co do šunky přišlo a jaká je její skutečná kvalita, když si kuřecí šunku můžete vyrobit doma? Že si na to netroufáte? Ale jděte! Pokud se ve svém kulinářském umění chcete posunout zase o krůček dále, pak si kuřecí šunku připravte doma za pomoci receptu, který vám prozradím v následujících řádcích. Uvidíte, že tak složité to ve finále opravdu není!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 600 g kuřecího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajovou lžičku italského koření
  • 1 polévkovou lžíci želtainy
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Vložte maso do misky a přidejte k němu želatinu, bylinky, utřený česnek a podle chuti sůl a pepř.
  3. Všechny suroviny dobře promíchejte a nechte 20 minut odpočívat stranou.
  4. Poté maso vložte do sáčku na pečení, pečlivě jej svažte nití a dejte do plechovky.
  5. Doporučuji maso do plechovky opravdu silně natlačit.
  6. Předehřejte si troubu na 190 °C.
  7. Plechovku s kuřecím masem vložte do trouby a pečte cca 50 minut.
  8. Jakmile bude kuřecí šunka hotová, nechte ji nejdříve vystydnout a teprve poté ji vyjměte z plechovky.
  9. Skladujte v lednici, kde ji před konzumací nechte ještě 12 hodin odpočívat.

Tak co říkáte? Opravdu je kuřecí šunka tak náročná na přípravu, jak jste si možná až do této chvíle mysleli?

Čtěte také: Vzal dřevěné desky a pustil se do práce. Během 1 dne vytvořil během bazénu věc, kterou mu záviděla celá vesnice