Pokaždé, když si koupím v obchodě čerstvý chléb, ještě téhož večera začíná tvrdnout. Ráno ke snídani je již pak nepoživatelný. Je to skoro už jako pevné pravidlo, které mě provází s každým dalším nákupem pečiva.
Dlouhá léta jsem nevěděla, co si s tímto problémem počít, pak jsem ale jela na prodloužený víkend ke kamarádce, která mi dala ochutnat svůj domácí chléb. Můžu Vám říct, že něco tak lahodného jsem ještě nejedla. Co více, chléb nám vydržel lahodný a vláčný po celou dobu, kterou jsme na chatě strávili. Konečně jsme tak měli čest spotřebovat celý bochník chleba a přitom plně uspokojit své chuťové buňky a mlsný jazýček.
Tím však řada výhod tohoto receptu nekončí! Ohromným plusem tohoto receptu je totiž fakt, že na výrobu tohoto lahodného domácího chleba potřebujete jen 30 minut Vašeho vzácného času.
Tak hurá do přípravy!
Co budete potřebovat?
- 530 g hladké mouky
- 420 ml vody
- 40 g čerstvého droždí
- 1 ČL soli
Jak na to?
- Nejprve si v malém množství teplé vody rozpusťte čerstvé droždí.
- Jakmile Vám vznikne kvásek, přidejte i zbytek vody a po malých částech začněte pomalu přidávat i hladkou mouku.
- Pomocí lžíce si vypracujte hladké těsto na chleba.
- Těsto je třeba nechat chvilku odpočinout, proto ho přikryjte utěrkou a odložte stranou na cca 15 minut.
- Mezitím si předehřejte troubu na 220 stupňů.
- Jakmile budete mít těsto vykynuté, pokuste se z něj vytvarovat bochník chleba.
- Bochník poté umístěte na plech předem vyložený pečícím papírem.
- Pečte v předem vyhřáté troubě po dobu cca 30 minut.
Dobrou chuť přejeme!