Menu

Chléb z obchodu vždy během 1 dne ztvrdne… Pak jsem ale objevila recept na tento lahodný domácí chléb, který vydrží čerstvý celou věčnost!

Pokaždé, když si koupím v obchodě čerstvý chléb, ještě téhož večera začíná tvrdnout. Ráno ke snídani je již pak nepoživatelný. Je to skoro už jako pevné pravidlo, které mě provází s každým dalším nákupem pečiva.

Dlouhá léta jsem nevěděla, co si s tímto problémem počít, pak jsem ale jela na prodloužený víkend ke kamarádce, která mi dala ochutnat svůj domácí chléb. Můžu Vám říct, že něco tak lahodného jsem ještě nejedla. Co více, chléb nám vydržel lahodný a vláčný po celou dobu, kterou jsme na chatě strávili. Konečně jsme tak měli čest spotřebovat celý bochník chleba a přitom plně uspokojit své chuťové buňky a mlsný jazýček.

Tím však řada výhod tohoto receptu nekončí! Ohromným plusem tohoto receptu je totiž fakt, že na výrobu tohoto lahodného domácího chleba potřebujete jen 30 minut Vašeho vzácného času.

Tak hurá do přípravy!

Co budete potřebovat?

  • 530 g hladké mouky
  • 420 ml vody
  • 40 g čerstvého droždí
  • 1 ČL soli

Jak na to?

  1. Nejprve si v malém množství teplé vody rozpusťte čerstvé droždí.
  2. Jakmile Vám vznikne kvásek, přidejte i zbytek vody a po malých částech začněte pomalu přidávat i hladkou mouku.
  3. Pomocí lžíce si vypracujte hladké těsto na chleba.
  4. Těsto je třeba nechat chvilku odpočinout, proto ho přikryjte utěrkou a odložte stranou na cca 15 minut.
  5. Mezitím si předehřejte troubu na 220 stupňů.
  6. Jakmile budete mít těsto vykynuté, pokuste se z něj vytvarovat bochník chleba.
  7. Bochník poté umístěte na plech předem vyložený pečícím papírem.
  8. Pečte v předem vyhřáté troubě po dobu cca 30 minut.

Dobrou chuť přejeme!

Líbil se vám článek?

Tisk

Honí vás mlsná? Tohle je rychlovka, se kterou chutě zaženete: smažená kuřecí játra!

RECEPTY
Zatímco pro někoho jsou smažená kuřecí játra dokonalou chuťovkou, pro jiného něco, co by v životě nestrčil do pusy. Pakliže…

Kondenzované mléko nekupujte, připravte si ho doma! Je to jednodušší, nežli byste si mysleli!

RECEPTY
Proč si kondenzované mléko kupovat v obchodě, když si jej můžete připravit svépomocí doma? Lidově nazývané salko bývá nedílnou součástí…

Měkoučká italská bábovka se sušeným ovocem

RECEPTY
Tahle dokonale měkoučká a nádherně slaďoučká italská bábovka je známá po celém světě. Možná jste kolem téhle sladké dobroty pokaždé…

Těstoviny se zakysanou smetanou – minutka, kterou budete milovat

RECEPTY
Těstoviny jsou základem italské kuchyně. Dnes existují v mnoha variantách pokud jde o provedení. Stejně tak existuje řada variant. Nemusí se…

Honí vás mlsná? Zkuste tyhle sýrové placky a zažeňte všechny dotěrné chutě!

RECEPTY
Sýrové placky jsou u nás už taková klasika, když něco oslavujeme s rodinou, nebo když nás u televize přepadne chuť…

Luxusní tvarohové Tiramisu bez pečení, které se rozplývá na jazyku

RECEPTY
O tenhle recept na tvarohové tiramisu, které se doslova rozplývá na jazyku a způsobuje chuťový orgasmus, se s vámi zkrátka…

Zapomeňte na antibiotika. Raději domácí sirup z česneku, medu a octa

RECEPTY
Pokud je člověk nemocný, je jasné, že zamíří k lékaři. Velkým problémem mnohých lékařů je však to, že moc nepátrají po…

Tip na super rychlou večeři: zapečené toustové chleby s vajíčkem a sýrem

RECEPTY
Až zase příště nebudete vědět, co rychlého a dobrého připravit sobě nebo rodině k večeři, vyzkoušejte zapečené toustové chleby s…

Nevíte, čím rychle pohostit návštěvu? Připravte jim tuhle dobrotu: pečení šneci s bylinkami

RECEPTY
Znáte ten pocit, když se vám za dveřmi objeví nečekaná návštěva a vy jako na potvoru nemáte doma nic, co…

Nahradí tradiční bramborový salát tento výborný salát s červenou řepou a jablky?

RECEPTY
Bramborový salát je společně s cukrovím a kaprem snad největší klasika Vánoc u nás. Tradice jsou důležité, ale kdo říká,…