Chléb z obchodu vždy během 1 dne ztvrdne... Pak jsem ale objevila recept na tento lahodný domácí chléb, který vydrží čerstvý celou věčnost! -
Menu

Chléb z obchodu vždy během 1 dne ztvrdne… Pak jsem ale objevila recept na tento lahodný domácí chléb, který vydrží čerstvý celou věčnost!

Pokaždé, když si koupím v obchodě čerstvý chléb, ještě téhož večera začíná tvrdnout. Ráno ke snídani je již pak nepoživatelný. Je to skoro už jako pevné pravidlo, které mě provází s každým dalším nákupem pečiva.

Dlouhá léta jsem nevěděla, co si s tímto problémem počít, pak jsem ale jela na prodloužený víkend ke kamarádce, která mi dala ochutnat svůj domácí chléb. Můžu Vám říct, že něco tak lahodného jsem ještě nejedla. Co více, chléb nám vydržel lahodný a vláčný po celou dobu, kterou jsme na chatě strávili. Konečně jsme tak měli čest spotřebovat celý bochník chleba a přitom plně uspokojit své chuťové buňky a mlsný jazýček.

Tím však řada výhod tohoto receptu nekončí! Ohromným plusem tohoto receptu je totiž fakt, že na výrobu tohoto lahodného domácího chleba potřebujete jen 30 minut Vašeho vzácného času.

Tak hurá do přípravy!

Co budete potřebovat?

  • 530 g hladké mouky
  • 420 ml vody
  • 40 g čerstvého droždí
  • 1 ČL soli

Jak na to?

  1. Nejprve si v malém množství teplé vody rozpusťte čerstvé droždí.
  2. Jakmile Vám vznikne kvásek, přidejte i zbytek vody a po malých částech začněte pomalu přidávat i hladkou mouku.
  3. Pomocí lžíce si vypracujte hladké těsto na chleba.
  4. Těsto je třeba nechat chvilku odpočinout, proto ho přikryjte utěrkou a odložte stranou na cca 15 minut.
  5. Mezitím si předehřejte troubu na 220 stupňů.
  6. Jakmile budete mít těsto vykynuté, pokuste se z něj vytvarovat bochník chleba.
  7. Bochník poté umístěte na plech předem vyložený pečícím papírem.
  8. Pečte v předem vyhřáté troubě po dobu cca 30 minut.

Dobrou chuť přejeme!

Líbil se vám článek?

Tisk

Mají vaše děti rády zebry? Překvapte je skvělým zebrovým dezertem! Kombinace bílé a černé bude na talíři skvěle vypadat. A chuť? Ještě zajímavější

RECEPTY
Rádi pečete a zároveň nechce péct stále dokola to samé? Vyzkoušejte náš recept, z výsledku budete mít radost nejen vy, ale…

Neuvěříte, jak chutný a zdravý dezert připravíte za pár minut z banánů. Je jednoduchý a bude ho milovat každý. Navíc podpoříte zdraví každého, kdo ho ochutná

RECEPTY
Všichni to známe, máme tak rádi nejrůznější dezerty a sladké, ale nechce se nám kvůli upečení chutného koláče ke kávě…

Na tento piškotový koláč spotřebujete minimum nádobí. A zároveň si pochutnáte!

RECEPTY
Vždycky jsem ráda pekla a zkoušela stále nové a nové dezerty a moučníky. To, co mě ale nebavilo, je následný…

Vykouzlete si domácí raffaelo a rozmazlete své chuťové pohárky

RECEPTY
Recept na domácí raffaelo mi doporučila kamarádka a od té doby už žádné jiné nechci. Dříve jsem si tuhle slaďoučkou…

Jemný tvarohový koláč. Připravený z 200 g tvarohu a 4 vajec! Připravuji ho pravidelně a rodina se ho nemůže nabažit!

RECEPTY
Kdo by neměl rád lahodné koláče? Připravili jsme pro Vás recept na vynikající lehký koláč z tvarohu. Příprava je velmi…

Domácí mini-máslové rohlíčky: Připravíte si vláčné těsto, vyválíte, naplníte a upečete. Oblíbené pečivo, které bude křupat po celičký den!

RECEPTY
Mysleli jste si, že croissanty jsou jen výsadou Francouzů, či pekáren? V žádném případě! Fantastické domácí máslové croissanty si můžete…

Řezy „Ptačí mléko“. Na jednoduchý dezert, který poznáte zejména z dětství, budete potřebovat jen těchto pár surovin!

RECEPTY
I Vy si ještě pamatujete ptačí mléko jako největší dobrotu z prázdnin u babičky? Dnes se tento recept netěší zdaleka…

Máte chuť na něco hříšně sladkého? Vyzkoušejte rychlé čokoládové kostky!

RECEPTY
Pokud stejně jako já bezmezně milujete čokoládu a mohli byste jí spořádat klidně na kila, pak si tyhle čokoládové kostky…

Chutné Tango řezy s pudinkem zaručeně ohromí i vás

RECEPTY
Dezerty jsou skvělou možností, jak si můžete dát jenom tak něco sladkého, stejně jako jsou skvělou možností, jak můžete něčím…

Cordon bleu jinak: Maso nakrájela na plátky, obalila zlehka v mouce a dala na pánev. Za pár minut měla na stole vynikající hlavní chod!

RECEPTY
Máte rádi cordon bleu? Pak Vám tento recept určitě zachutná. Výhodou je, že se připravuje v jedné míse a máte…