Chléb z obchodu vždy během 1 dne ztvrdne... Pak jsem ale objevila recept na tento lahodný domácí chléb, který vydrží čerstvý celou věčnost! -
Menu

Chléb z obchodu vždy během 1 dne ztvrdne… Pak jsem ale objevila recept na tento lahodný domácí chléb, který vydrží čerstvý celou věčnost!

Pokaždé, když si koupím v obchodě čerstvý chléb, ještě téhož večera začíná tvrdnout. Ráno ke snídani je již pak nepoživatelný. Je to skoro už jako pevné pravidlo, které mě provází s každým dalším nákupem pečiva.

Dlouhá léta jsem nevěděla, co si s tímto problémem počít, pak jsem ale jela na prodloužený víkend ke kamarádce, která mi dala ochutnat svůj domácí chléb. Můžu Vám říct, že něco tak lahodného jsem ještě nejedla. Co více, chléb nám vydržel lahodný a vláčný po celou dobu, kterou jsme na chatě strávili. Konečně jsme tak měli čest spotřebovat celý bochník chleba a přitom plně uspokojit své chuťové buňky a mlsný jazýček.

Tím však řada výhod tohoto receptu nekončí! Ohromným plusem tohoto receptu je totiž fakt, že na výrobu tohoto lahodného domácího chleba potřebujete jen 30 minut Vašeho vzácného času.

Tak hurá do přípravy!

Co budete potřebovat?

  • 530 g hladké mouky
  • 420 ml vody
  • 40 g čerstvého droždí
  • 1 ČL soli

Jak na to?

  1. Nejprve si v malém množství teplé vody rozpusťte čerstvé droždí.
  2. Jakmile Vám vznikne kvásek, přidejte i zbytek vody a po malých částech začněte pomalu přidávat i hladkou mouku.
  3. Pomocí lžíce si vypracujte hladké těsto na chleba.
  4. Těsto je třeba nechat chvilku odpočinout, proto ho přikryjte utěrkou a odložte stranou na cca 15 minut.
  5. Mezitím si předehřejte troubu na 220 stupňů.
  6. Jakmile budete mít těsto vykynuté, pokuste se z něj vytvarovat bochník chleba.
  7. Bochník poté umístěte na plech předem vyložený pečícím papírem.
  8. Pečte v předem vyhřáté troubě po dobu cca 30 minut.

Dobrou chuť přejeme!

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

U přípravy běžného pečiva potřebujete kromě jiného také mléko a…

Každému se občas stane, že potřebuje narychlo vytvořit nějakou pochoutku pro návštěvu, která se nahlásila na poslední chvíli – nebo…
RECEPTY

Nebojte se vyzkoušet nový recept na nakládaná rajčata. Chcete si…

Nakládaná rajčata patří mezi pochoutky, na které si člověk velice rychle zvykne a pak by je nejraději používal do všeho.…
RECEPTY

Najdete je na zahrádce, stejně jako je můžete koupit ve…

Začátek letních prázdnin se blíží s ním i sezóna nových brambor, které pocházejí od nás, z České republiky a mají podle mnohých…
RECEPTY

Už vás nudí stále stejné úpravy brambor? Pokud ano, zkuste…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Lilkového salátu s cibulí nebudete mít po prvním ochutnání nikdy…

Lidé se v kuchyni všeobecně rádi drží zajetých kolejí a experimentují pouze v případě, že se jim pod ruku dostane nějaký opravdu…
RECEPTY

Neuvěříte, jak chutný a jednoduchý recept se skrývá pod názvem…

Omáčky do tradiční české domácnosti jednoznačně patří a většina rodin si bez nich nedokáže představit podobu jídelníčků. Pokud vás ovšem…