Užijte si skvělou chuť chleba, který je vyroben z ovesných vloček. Oceníte nejen snadnou přípravu, ale i bohatý obsah zdraví prospěšných látek. Po tomto chlebu rozhodně nepřiberete. Největší výhodou je, že neobsahuje žádnou mouku a upéct ho zvládne i naprostý začátečník.
Co budeme potřebovat:
- 250 g ovesných vloček
- 250 ml teplé vody
- 2 vejce
- 50 g odtučněného tvarohu
- 1 lžičku soli
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 12 g prášku do pečiva
Příprava:
Ovesné vločky zalijte vodou, poté je nechejte asi 20 minut bobtnat. Mezitím si rozdělte vejce na bílky a žloutky, z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Žloutky smíchejte s tvarohem, česnekem, solí a tuto směs přidejte k vločkám. Navrstvěte je do podlouhlé formy na pečení, kterou jste předem vyložili pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 60 minut. K dosažení příjemné kůrky během pečení potírejte chléb vodou.