Chleba, po kterém zaručeně nepřiberete: levný a rychlý recept bez mouky zvládnete i vy

Užijte si skvělou chuť chleba, který je vyroben z ovesných vloček. Oceníte nejen snadnou přípravu, ale i bohatý obsah zdraví prospěšných látek. Po tomto chlebu rozhodně nepřiberete. Největší výhodou je, že neobsahuje žádnou mouku a upéct ho zvládne i naprostý začátečník.

Co budeme potřebovat:

  • 250 g ovesných vloček
  • 250 ml teplé vody
  • 2 vejce
  • 50 g odtučněného tvarohu
  • 1 lžičku soli
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 12 g prášku do pečiva

Příprava:

Čtěte také: Zdravé a lahodné jahody: co o nich možná ještě nevíte? Skrývají v sobě ohromnou sílu, zdraví a afrodiziakum.

Ovesné vločky zalijte vodou, poté je nechejte asi 20 minut bobtnat. Mezitím si rozdělte vejce na bílky a žloutky, z bílků ušlehejte tuhý sníh.

Žloutky smíchejte s tvarohem, česnekem, solí a tuto směs přidejte k vločkám. Navrstvěte je do podlouhlé formy na pečení, kterou jste předem vyložili pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 60 minut. K dosažení příjemné kůrky během pečení potírejte chléb vodou.