Co děláte špatně při ohřívání párků? Tohle musíte vědět!

Na první pohled je ohřívání párků velmi jednoduchý úkol, který zvládnou i děti. Pravdou je, že i u tohoto úkolu můžete udělat pár chyb. Hlavně jedna z nich je velká a způsobí, že párky skončí popraskané. To jistě nechcete, protože z nich vyteče veškerá šťáva a přijdou o hodně chuti. Proto se musíte naučit, co je to za chybu a jak se jí vždy úspěšně vyhnout.

Reklama

Stačí jediná chyba

Je pochopitelné, že chcete své párky ohřát rychle. Ovšem právě to je velká chyba, kterou můžete při této činnosti udělat. Vysoká teplota vody způsobí, že se střívko kolem masa poškodí. V tu chvíli přijdete o hodně šťávy a tuků. To nakonec povede k tomu, že budou párky vysušené, bez chuti a bez vůně. Hodně lidí je přitom vhodí do horké nebo dokonce vroucí vody. To je to nejhorší, co můžete při jejich ohřívání udělat. Místo toho zkuste něco úplně jiného.

Shutterstock

Jak si párky správně ohřát?

Vložte párky do studené vody a nechte je postupně ohřát na mírném nebo středním ohni. Jestli je chcete uvařit trochu rychleji, vložte je do vody o teplotě 70-80 stupňů. Tímto způsobem se prohřejí rovnoměrně a získáte vynikající pochoutku, která vám ve vodě jen tak nepraskne. Uvidíte,  že si na nich pochutnáte mnohem více a jen málokdy dojde k tomu, že by střívko úplně prasklo. Jestli dáváte párky do studené vody, nechte je tam do doby, než začne voda bublat.

Shutterstock

Nejlepší metoda pro ohřev párků

Nalijte do hrnce čistou vodu a zahřejte ji na 70-80 stupňů. Poznáte to tak, že bude horká a objeví se drobné bublinky, ale zatím nebublá naplno. Vložte do vody párky a hrnec zakryjte pokličkou. Poté počkejte 5-7 minut, dokud nebudou rovnoměrně a velmi dobře prohřáté. Pro výraznější a jedinečnou chuť můžete do vody přidat bobkový list nebo nové koření. Někdo doporučuje také kousek másla do vody, protože párky jsou potom voňavější. Jak si párky ohříváte vy?

Reklama