Existuje jen málo lidí, kteří Coca-Cole odolají, a ti, kteří neodolají, by se měli vážně zamyslet a přemýšlet, zda neexistují jiné nápoje, které vychlazené chutnají tak lahodně. Také jsme si jisti, že v dnešní moderní době mnoho mladých lidí pije Coca-Colu, protože je to prostě cool a pije jí většina. Také je sladká a uspokojí chutě po cukru. Ovšem pít Colu opravdu není nic dobrého pro vaše celkové zdraví. Podívejte se, co dělá Coca-Cola s mlékem.

Coca-Cola pro pevné zdraví ne!

Ano, ani tučná a smažená jídla nejsou pro naše zdraví ideální a měli bychom se jich co nejvíce vyhýbat. Ovšem ale pokud si dopřejete jednou za čtrnáct dní řízek, nebude to tak horké, jako pití Coca-Coly každý den. A to nemluvě o tom, s jakými jídly colu běžně kombinujeme. Některé jídla se tak úplně s tímto nápojem nesnesou. Pro přesnou představu se podívejte níže, co udělá Coca-Cola s tukem z mléka. To pro náš žaludek jistě nebude žádná výhra.

Cola a mléko dohromady? V žádném případě!

Hokus pokus vytvoříme pro jasnou představivost pomocí Coca-Coly a mléka. Je jasné, že takovou kombinaci nevypijete za nic na světě, ale chtěli bychom vám ukázat, jak přesně funguje situace, kdy si dáte bramborovou kaši plnou tuku a mléka, bůček a vše zapijete lahodně vychlazenou colou. Nebo možná milujete shaky, který si dopřejete pro doplnění vápníku, jenže po nějaké době si dáte Colu. Zde bychom vám rádi představili, jak i s časovým rozestupem může reagovat Cola na mléčné tuky. A pokud vás reakce zajímá, není nic jednoduššího než si ji vyzkoušet sami doma. Nejedná se o nic nebezpečného a zvládnou to i děti. K tomuto pokusu si připravte průhlednou sklenici o 300 mililitrech a naplňte ji do čtvrtky vodou. Až se pěna na hladině ustálí, dolijte sklenici mlékem. Chvíli počkejte a opět až po okraj nalijte Colu. Obě suroviny promíchejte a nechte odstát alespoň jednu hodinu, nejlépe však dvě hodiny. Za dvě hodiny uvidíte, co se stane.

Jak je to možné?

Tajemství je ukryté ve složení Coca-Coly, která obsahuje oxid uhličitý, dehet, karamel, fruktózu a nejhorší kyselinu fosforečnou. Právě kyselina fosforečná nereaguje dobře s vápníkem v těle, ani ve sklenici a oddělí tuky od vody. Následně se hutnější hmota oddělí a klesne na dno.

Sdílejte článek