Máte rádi cordon bleu? Pak Vám tento recept určitě zachutná. Výhodou je, že se připravuje v jedné míse a máte ho hotový poměrně rychle. Pokud nemáte ještě promyšlené, co vařit na oběd o víkendu, toto bude jasná volba.
Co budete potřebovat?
- 400 gramů kuřecích prsou
- 100 gramů hladké mouky
- 3 lžíce oleje
- 1 střední cibuli
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 3 dcl vývaru nebo vody
- 100 ml smetany na šlehání
- 80 gramů šunky
- 70 gramů sýra
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Kuřecí prsa si omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme je na klasické řízky. Opepříme a osolíme a nakonec obalíme v mouce. Přebytečnou mouku otřeseme tak, aby to nebyla nějaká silná vrstva.
Na pánvi si rozehřejeme olej a řízky osmahneme z každé strany zlehka, jen aby se uzavřely póry. Ve stejné pánvi si zpěníme cibulku a přidáme vývar nebo vodu spolu s hořčicí. Na konci přidáme smetanu ke šlehání a do této směsi vrátíme maso. Pokud máte pánev, která může jít zároveň do trouby, máte vyhráno. Pokud ne, stačí když směs přelijete do skleněné mísy a tam maso naskládáte. Na vrch každého masa dáme šunku a sýr a dusíme v troubě asi 10 minut. Omáčka nám trochu zhoustne a sýr roztaje. Podáváme s bramborem nebo zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!