Cordon bleu jinak: Maso nakrájela na plátky, obalila zlehka v mouce a dala na pánev. Za pár minut měla na stole vynikající hlavní chod!

Máte rádi cordon bleu? Pak Vám tento recept určitě zachutná. Výhodou je, že se připravuje v jedné míse a máte ho hotový poměrně rychle. Pokud nemáte ještě promyšlené, co vařit na oběd o víkendu, toto bude jasná volba.

Co budete potřebovat?

  • 400 gramů kuřecích prsou
  • 100 gramů hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 střední cibuli
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • 3 dcl vývaru nebo vody
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 80 gramů šunky
  • 70 gramů sýra
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Kuřecí prsa si omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme je na klasické řízky. Opepříme a osolíme a nakonec obalíme v mouce. Přebytečnou mouku otřeseme tak, aby to nebyla nějaká silná vrstva.

Na pánvi si rozehřejeme olej a řízky osmahneme z každé strany zlehka, jen aby se uzavřely póry. Ve stejné pánvi si zpěníme cibulku a přidáme vývar nebo vodu spolu s hořčicí. Na konci přidáme smetanu ke šlehání a do této směsi vrátíme maso. Pokud máte pánev, která může jít zároveň do trouby, máte vyhráno. Pokud ne, stačí když směs přelijete do skleněné mísy a tam maso naskládáte. Na vrch každého masa dáme šunku a sýr a dusíme v troubě asi 10 minut. Omáčka nám trochu zhoustne a sýr roztaje. Podáváme s bramborem nebo zeleninovým salátem.

Čtěte také: Milujete čokoládu? Tak si připravte pravé čokoládové brownies s pekanovými ořechy!

Dobrou chuť!