Chutné, šťavnaté, voňavé a velmi lákavé jsou cuketové rolky plněné žampióny. Vyzkoušejte starý a osvědčený recept, který se v naší rodině traduje už celé generace. V době, kdy nebylo maso a hřiby se ještě sbíraly jen v lese. Kupované neexistovaly a namísto žampiónů se používali sušení klouzci. Zaručeně Vám bude chutnat i tato moderní a vylepšená verze.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 300 g cukety
- 100 g mletého masa
- 50 g žampionů
- 1 vejce
- 2-3 PL krupice
- sůl a pepř dle chuti
- 50 g cibule
- 3 PL zakysané smetany
- 50 g tvrdého sýra
- 30 g petrželky nebo kopru
Jak na to?
Polovinu množství cukety si nastrouhejte na hrubším struhadle. Přidejte vejce, krupici, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte, směs rozdělte na 3 části a upečte z nich 3 velké placky tak, aby jedna placka měla velikost celé pánve.
Zbývající množství cukety nastrouhejte najemno a smíchejte s mletým masem, nakrájenými žampiony, solí, pepřem a petrželkou nebo koprem. Cibuli si nakrájejte nadrobno a nechte ji osmahnout dozlatova. Potom přidejte masovo-žampiónovou směs. Když je maso tepelně upravené, odstavte a nechte mírně vychladnout.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Plech si vyložte pečícím papírem a masovo-žampiónovou směs natřete rovnoměrně na všechny tři placky. Srolujte je do tří obdélníků tak, aby směs nevytékala. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut. Mezi tím ale nezapomeňte rolky otočit, aby chytily křupavou kůrku z obou stran.
Zatímco se rolky pečou, připravte si smetanovo-sýrovou směs a přisypte i trochu bylinek. Na konci pečení vyndejte rolky z trouby, navrch natřete smetanu a nechte ještě 3-4 minuty v teple. Podávejte teplé.
Přejeme dobrou chuť!