Masové pokrmy jsou v tomto ročním období jen pro silné žaludky. Většina lidí právě v létě s radostí upřednostňuje zeleninová jídla, které navíc umí být i extrémně chutná. Léto je prostor, kdy se v kuchyni dobře experimentuje. Hlavně proto, že na zelenině nemůžete nic pokazit. Dnes se s Vámi podělíme o jeden takový experiment, který dopadl na jedničku s pěti hvězdičkami.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 500 g cukety
- 200 g mouky
- 2-3 vejce
- 100 g zakysané smetany
- 100 g tvrdého sýra
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 a ½ lžičky soli
- 1 lžičku pepře
- 50 g petrželky
Jak na to?
Cukety dobře omyjte a odřízněte konce. Pokud jsou starší, můžete je i oloupat, pokud ne, klidně slupku nechte. Nastrouhejte je na hrubém struhadle a vytlačte z nich šťávu.


Ke smetaně přidejte pepř, sůl a vejce a dobře promíchejte. Pak přisypte mouku a šlehačem vyšlehejte směs do konzistence těsta.


Přejeme dobrou chuť!