Cuketu jsem zkoušela připravit na vícero způsobů, no tento se mi osvědčil nejvíce. Pečená cuketa se sýrem je jednoduše TOP!

Masové pokrmy jsou v tomto ročním období jen pro silné žaludky. Většina lidí právě v létě s radostí upřednostňuje zeleninová jídla, které navíc umí být i extrémně chutná. Léto je prostor, kdy se v kuchyni dobře experimentuje. Hlavně proto, že na zelenině nemůžete nic pokazit. Dnes se s Vámi podělíme o jeden takový experiment, který dopadl na jedničku s pěti hvězdičkami.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 500 g cukety
  • 200 g mouky
  • 2-3 vejce
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g tvrdého sýra
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 1 lžičku pepře
  • 50 g petrželky

Jak na to?

Cukety dobře omyjte a odřízněte konce. Pokud jsou starší, můžete je i oloupat, pokud ne, klidně slupku nechte. Nastrouhejte je na hrubém struhadle a vytlačte z nich šťávu.

Ve skleničce si smíchejte sodu s 3-4 kapkami octa, přilijte ji do zakysané smetany a nechte působit přibližně 5 minut.

Čtěte také: Život už nikdy nebude stejný! Tajných šest fíglů a chytrých způsobů, jak používat potravinářskou folii

Na malém struhadle si nastrouhejte tvrdý sýr a nasekejte petrželku nadrobno.

Ke smetaně přidejte pepř, sůl a vejce a dobře promíchejte. Pak přisypte mouku a šlehačem vyšlehejte směs do konzistence těsta.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]K němu přidejte nastrouhané cukety, sýr a nať, a vše naposledy dobře promíchejte.

Směs dejte do zapékací misky, kterou si předtím vytřete trochou rostlinného oleje, a husté těsto dejte péct do trouby. Předehřejte si ji na 180 stupňů a pečte přibližně 40 minut, dokud nebude povrch mírně zlatavý.

Přejeme dobrou chuť!