Jak by to vypadalo, kdyby v orientální kuchyni nedominovala voňavá zelenina? Pokud jste ještě nikdy nejedli cukety na turecký způsob, je správný čas to vyzkoušet. Vychutnejte si kombinaci podmanivého koření, lahodného masa a delikátní zeleniny.
Co budete potřebovat?
- 4 cukety
- 250 g mletého hovězího masa
- 2 rajčata
- 1 petržel
- petrželku podle chuti
- 1 cibuli
- orientální koření podle chuti
- 1 šálek rýže
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
- slunečnicový olej
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Cukety omyjte a odřízněte z nich konce. Každý cuketu rozdělte na 4-5 stejných částí (podle velikosti cukety) a zrníčka vydlabejte lžičkou. Cibuli si nakrájejte nadrobno, petržel a rajčata na kostky a přidejte i petrželku nakrájenou na drobno. Směs zamíchejte. Rýži omyjte a nevařenou ji přimíchejte k mletému masu. Maso a zeleninovou směs smíchejte dohromady a důkladně promíchejte, aby se spojily chutě. Přisypte orientální koření a když je třeba, dosolte a opepřete.
Do hrnce si dejte rajčatový protlak, přidejte sklenici vody a trochu slunečnicového oleje. Nechte směs zahřát a vložte do ní cukety uprostřed naplněné masovo-zeleninovou směsí. Cuketové kousky duste přibližně 30 minut na mírném ohni. Podávejte teplé s bylinkami a zakysanou smetanou.
Přejeme dobrou chuť!