Cukety plněné masem na orientální způsob: Tajemství spočívá ve speciální zálivce přímo od šéfkuchaře!

Jak by to vypadalo, kdyby v orientální kuchyni nedominovala voňavá zelenina? Pokud jste ještě nikdy nejedli cukety na turecký způsob, je správný čas to vyzkoušet. Vychutnejte si kombinaci podmanivého koření, lahodného masa a delikátní zeleniny.

Co budete potřebovat?

  • 4 cukety
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 2 rajčata
  • 1 petržel
  • petrželku podle chuti
  • 1 cibuli
  • orientální koření podle chuti
  • 1 šálek rýže
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl a pepř podle chuti
  • slunečnicový olej

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Cukety omyjte a odřízněte z nich konce. Každý cuketu rozdělte na 4-5 stejných částí (podle velikosti cukety) a zrníčka vydlabejte lžičkou. Cibuli si nakrájejte nadrobno, petržel a rajčata na kostky a přidejte i petrželku nakrájenou na drobno. Směs zamíchejte. Rýži omyjte a nevařenou ji přimíchejte k mletému masu. Maso a zeleninovou směs smíchejte dohromady a důkladně promíchejte, aby se spojily chutě. Přisypte orientální koření a když je třeba, dosolte a opepřete.

Do hrnce si dejte rajčatový protlak, přidejte sklenici vody a trochu slunečnicového oleje. Nechte směs zahřát a vložte do ní cukety uprostřed naplněné masovo-zeleninovou směsí. Cuketové kousky duste přibližně 30 minut na mírném ohni. Podávejte teplé s bylinkami a zakysanou smetanou.

Čtěte také: V pěti českých městech mají lidé panický strach a snaží se bránit negativním vlivům 5G sítě: Umírají zde masivně ptáci volným pádem z nebe – “Všichni zde umřeme!” bojí se občané

Přejeme dobrou chuť!