Dávejte si pozor na tyto příznaky – značí, že máte překyselený organismus -
Menu

Dávejte si pozor na tyto příznaky – značí, že máte překyselený organismus

Spolu se stále častějším překyselením těla se zvyšuje i počet nemocí. Ostatně, jak již pravil Dr. Otto Warburg, laureát Nobelovy ceny: „žádná nemoc, včetně rakoviny, nedokáže přežít v zásaditém prostředí“. Pojďme se tedy na tuto teorii podívat zblízka a zjistit její princip, způsoby měření a možnosti pro zlepšení zásaditosti těla.

Měření kyselosti organismu

Překyselení je obvykle spojeno s nemocemi, jako jsou různé druhy rakoviny. Dr. Otto Warburg, laureát Nobelovy ceny, zjistil, že právě kyselé prostředí je živnou půdou pro patogenní organismy (kvasinky, plísně), které jsou s různými problémy spojeny. Logicky z toho vyplývá, že abychom jim předcházely, je dobré své tělo uvést ho do zásaditého stavu. Ale jak na to? Nejlepším měřítkem je zjištění úroveň pH v těle. Čím nižší číslo, tím vyšší kyselost. Ideální hodnota, které bychom měli dosáhnout, je v rozpětí od 7.0 po 7.4. Například krev si udržuje úzké rozpětí mezi 7,35 až 7,45 a je tudíž velice stabilní. Ostatní části našeho těla však tuto vlastnost obvykle nemají a můžeme u nich naměřit velice různorodá pH.

Jak poznat překyselení?

Díky změnám ve fungování těla na sobě můžeme pozorovat mnohé příznaky, které s překyselením organismu souvisejí. Nejčastějším upozorněním, že je něco v nepořádku, jsou symptomy jako například ospalost, únava a vyčerpání, až malátnost a zmatení, nervové problémy, výpadky svalového tonu a třes na zápěstích, bolesti hlavy, křeče nebo zimnice. Máte-li nějaké z těchto příznaků, je dobré zvolit cestu měření dle pH papírků, které zakoupíte v lékárně. Hodnota slin u zdravého člověka by se měla pohybovat od 7 do 7.4, výkyvy mohou nastat dle konkrétních nedávno konzumovaných potravin, a hodnota pH moči by měla být mezi 6 a 6.5. Pokud se hodnoty liší, zejména pokud jsou nižší, máte nejspíše problém s překyselením organismu.

Cesta k odkyselení těla

Stejně jako nechtěný stav překyselení nenastane ze dne na den, tak ani uvedení do přirozeného zásaditějšího stavu není otázkou chvilky. Jedná se o cílený a mnohdy dlouhodobý proces, jehož výsledek však rozhodně stojí za to a výrazně našemu zdraví prospěje. Dobrou zprávou je, že ve většině případů odkyselení nevyžaduje odbornější léčbu. Cesta je sice mnohdy časově náročná, ale jinak velice snadná. Všude připomínané a stále zmiňované zdravé stravování je základním klíčem úspěchu. Konzumujte hodně čerstvé zeleniny, ovoce, semínek, ořechů a dalších zásadotvorných potravin. Naopak vynechte ze svého jídelníčku salámy a smažené potraviny a také slazené limonády; ty je ideální nahradit vodou smíchanou s citronovou šťávou. Citron sice chutná kysele, ale nenechte se zmýlit – v těle zanechává zásaditou stopu. Dalšími důležitými faktory je dostatek odpočinku a kvalitního spánku spolu s omezením stresu a to jak fyzického, tak psychického.

Líbil se vám článek?

Tisk
ZDRAVÍ

Dejte sbohem problémům s ledvinami. Myslete na prevenci i efektivní…

Mnoho lidí své ledviny podceňuje. Přitom se jedná o jeden velmi důležitý orgán, přes který procházejí doslova všechny tekutiny, které…
ZDRAVÍ

Alexandr Drozhennikov představuje svou metodu na zlepšení vašeho zraku. Jeho…

Klasická gymnastika je cvičební metodou, která je unikátní tím, že dokáže prospět a rozhýbat celé tělo. Právě z tohoto popisu vycházel…
ZDRAVÍ

Také patříte mezi 97 % lidí, kteří vaří rýži špatně?…

Rýže je celosvětově nejznámější plodina, která je využívána po celém světě jako příloha. Existuje obrovské množství různých druhů rýže, přičemž…
ZDRAVÍ

Máte problémy se svým trávením a střevy obecně? Potom budete…

Mnoho lidí má problémy se svými střevy. Jak se to může projevovat? Hned několika způsoby. Například tím, že nejsou správně…
ZDRAVÍ

Tento muž odjel do Číny. Nikoliv za poznáním, ale za…

Žijeme v době, která je velmi rychlá, která je plná stresu a která je plná civilizačních nemocí. A právě tato doba…
ZDRAVÍ

Jíte rádi křen? Zkuste využít i jeho jinou část, než…

Křen je velmi zajímavá rostlina, která má specifickou chuť. Ta je poměrně ostrá a štiplavá, Hodí se třeba k pečenému masu,…