Dávejte si pozor na tyto příznaky – značí, že máte překyselený organismus -
Menu

Dávejte si pozor na tyto příznaky – značí, že máte překyselený organismus

Spolu se stále častějším překyselením těla se zvyšuje i počet nemocí. Ostatně, jak již pravil Dr. Otto Warburg, laureát Nobelovy ceny: „žádná nemoc, včetně rakoviny, nedokáže přežít v zásaditém prostředí“. Pojďme se tedy na tuto teorii podívat zblízka a zjistit její princip, způsoby měření a možnosti pro zlepšení zásaditosti těla.

Měření kyselosti organismu

Překyselení je obvykle spojeno s nemocemi, jako jsou různé druhy rakoviny. Dr. Otto Warburg, laureát Nobelovy ceny, zjistil, že právě kyselé prostředí je živnou půdou pro patogenní organismy (kvasinky, plísně), které jsou s různými problémy spojeny. Logicky z toho vyplývá, že abychom jim předcházely, je dobré své tělo uvést ho do zásaditého stavu. Ale jak na to? Nejlepším měřítkem je zjištění úroveň pH v těle. Čím nižší číslo, tím vyšší kyselost. Ideální hodnota, které bychom měli dosáhnout, je v rozpětí od 7.0 po 7.4. Například krev si udržuje úzké rozpětí mezi 7,35 až 7,45 a je tudíž velice stabilní. Ostatní části našeho těla však tuto vlastnost obvykle nemají a můžeme u nich naměřit velice různorodá pH.

Jak poznat překyselení?

Díky změnám ve fungování těla na sobě můžeme pozorovat mnohé příznaky, které s překyselením organismu souvisejí. Nejčastějším upozorněním, že je něco v nepořádku, jsou symptomy jako například ospalost, únava a vyčerpání, až malátnost a zmatení, nervové problémy, výpadky svalového tonu a třes na zápěstích, bolesti hlavy, křeče nebo zimnice. Máte-li nějaké z těchto příznaků, je dobré zvolit cestu měření dle pH papírků, které zakoupíte v lékárně. Hodnota slin u zdravého člověka by se měla pohybovat od 7 do 7.4, výkyvy mohou nastat dle konkrétních nedávno konzumovaných potravin, a hodnota pH moči by měla být mezi 6 a 6.5. Pokud se hodnoty liší, zejména pokud jsou nižší, máte nejspíše problém s překyselením organismu.

Cesta k odkyselení těla

Stejně jako nechtěný stav překyselení nenastane ze dne na den, tak ani uvedení do přirozeného zásaditějšího stavu není otázkou chvilky. Jedná se o cílený a mnohdy dlouhodobý proces, jehož výsledek však rozhodně stojí za to a výrazně našemu zdraví prospěje. Dobrou zprávou je, že ve většině případů odkyselení nevyžaduje odbornější léčbu. Cesta je sice mnohdy časově náročná, ale jinak velice snadná. Všude připomínané a stále zmiňované zdravé stravování je základním klíčem úspěchu. Konzumujte hodně čerstvé zeleniny, ovoce, semínek, ořechů a dalších zásadotvorných potravin. Naopak vynechte ze svého jídelníčku salámy a smažené potraviny a také slazené limonády; ty je ideální nahradit vodou smíchanou s citronovou šťávou. Citron sice chutná kysele, ale nenechte se zmýlit – v těle zanechává zásaditou stopu. Dalšími důležitými faktory je dostatek odpočinku a kvalitního spánku spolu s omezením stresu a to jak fyzického, tak psychického.

Líbil se vám článek?

Tisk
ZDRAVÍ

Tato lékařka už nemohla dále snášet to, jak rozsáhlá je…

Očkování je poslední roky opravdu velké téma. Jsou tu lidé, kteří říkají, že jedině tak se dají vymýtit různé nemoci.…
ZDRAVÍ

Rakovina prsu je pro ženy jednou z nejnebezpečnějších nemocí. Každá…

Každý jistě ví, že rakovina je dnes tou nejnebezpečnějších nemocí, která nás ohrožuje. Není divu, jelikož jde o nemoc opravdu…
ZDRAVÍ

Tohle je opravdový zázrak, který nikdo z oslovených lékařů nedokáže…

Někdy se stane, že se zázraky dějí a v životě přijdou se věci, kterým sotva můžeme sami uvěřit. Jako například u…
ZDRAVÍ

Máte obavy z klíšťat? Již nemusíte! Slováci přišli s naprosto…

Klíšťata jsou každoročním trápením, kterého není lehké se zbavit. Navíc jsou čím dál nebezpečnější a jedno jejich kousnutí může mít…
ZDRAVÍ

I když máte prázdnou peněženku, noste v ní jednu unikátní…

Měď byla prvním kovem, který kdy lidé používali. Středovýchodní řemeslníci přidávali tento lesklý, oranžovo-červený prvek do šperků, nástrojů, plavidel, nádobí…
ZDRAVÍ

Většina používá tento kořen jenom při nachlazení. To je dost…

Zázvor je rostlina s listnatými stonky a nažloutlé zelené květy. Zázvorové koření pochází z kořenů rostliny. Zázvor je původem z…