Dlouho jsem přemýšlela, jak bych mohla chutně zpracovat avokádo. Pak mě napadl tento famózní nápad!

Pokud k avokádu přidáte parmazán nebo jiný sýr, například kozí, bude mít až hedvábnou konzistenci a dodáte pestu skvělou originální chuť. Pesto můžete přidat k těstovinám, do rizota, natřít jej na bagetku nebo použít jako zdravou verzi majonézy do Vašich oblíbených sendvičů.

Reklama

Co budete potřebovat

  • 1 svazek bazalky
  • 2 zralá avokáda
  • 1/2 hrnku mletých ořechů (vlašské, případně i jiné)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 stroužky česneku
  • sůl dle chuti
  • 1/2 hrnku olivového oleje

Jak na to?

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Celý postup je velmi jednoduchý. Postačí, pokud máte dobrý mixér, který rozmixuje vše na hladkou kaši. Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se všechny suroviny nespojí. Hotové pesto vložíme do skleněných zavařovacích sklenic a dáme do lednice, kde nám vydrží i týden. Pokud děláme dvoj nebo vícenásobnou dávku, klidně můžeme pesto dát i do mrazáku a budeme ho mít kdykoliv po ruce. Dobrou chuť!

Reklama