Milovali jste jako malí indiánky polité čokoládou? Lahodná chuť jejich náplně vás okamžitě přenese do dětských let. Dobrou zprávou je, že si je můžete snadno připravit ve své kuchyni a nemusíte je marně hledat v cukrárnách po celém městě nebo jen kvůli jim vyrazit do cukrárny. Jejich příprava je jednodušší, než si myslíte.
Co budete potřebovat?
Na sušenky budete potřebovat 6 vajec, 18 dkg mouky, 10 dkg cukru a 30 ml vody. To je vše, co budete potřebovat na těsto, které se nachází pod a v tomto případě i nad krémem. Na samotnou pěnu potřebujete jen 2 ingredience. Připravte si 400 ml smetany a 1 sáček vanilkového cukru. Díky malému počtu surovin si můžete indiánky doma připravit, kdykoli budete chtít.
Pracovní postup
V první řadě rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozmíchejte s vodou a přidejte 4 dkg mouky do pěny. Bílky s cukrem vyšlehejte dotuha. Potom a malých krocích přidávejte žloutek a poté zbytek mouky. Připravte si cukrářský sáček nebo igelitový sáček s ustřihnutou špičkou. Naplňte ho těstem a vytvořte kolečka o průměru 5-6 centimetrů.
Tyto malé sušenky upečte na plechu vyloženém pečicím papírem o teplotě 180-200 stupňů. Dvířka trouby nechte trochu pootevřené, aby mohla pára unikat z trouby. Jakmile budou sušenky upečené, lžící udělejte důlek v každé z nich. Potřete je horkou meruňkovou marmeládou a přilepte je k sobě. Tím získáte spodní část dezertu dvojnásobně širokou a bude působit jako základna.
Vynikající krém a čokoládová poleva
Nechte džem trochu ztuhnout a potom můžete všechny sušenky namočit do rozpuštěné čokolády. Jakmile čokoláda ztuhne, můžete si vytvořit čokoládové kloboučky. Anebo nechat u dezertu jen základnu. Z mléka a vanilkového cukru vyšlehejte tuhou pěnu, kterou naplníte indiánky. Na vršek nasaďte čokoládový klobouk a máte hotové nádherné indiánky. Dobrou chuť!
Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com