Domácí indiánek chutná dokonale a přenese vás do dětství

Milovali jste jako malí indiánky polité čokoládou? Lahodná chuť jejich náplně vás okamžitě přenese do dětských let. Dobrou zprávou je, že si je můžete snadno připravit ve své kuchyni a nemusíte je marně hledat v cukrárnách po celém městě nebo jen kvůli jim vyrazit do cukrárny. Jejich příprava je jednodušší, než si myslíte.

Co budete potřebovat?

Na sušenky budete potřebovat 6 vajec, 18 dkg mouky, 10 dkg cukru a 30 ml vody. To je vše, co budete potřebovat na těsto, které se nachází pod a v tomto případě i nad krémem. Na samotnou pěnu potřebujete jen 2 ingredience. Připravte si 400 ml smetany a 1 sáček vanilkového cukru. Díky malému počtu surovin si můžete indiánky doma připravit, kdykoli budete chtít.

Pracovní postup

V první řadě rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozmíchejte s vodou a přidejte 4 dkg mouky do pěny. Bílky s cukrem vyšlehejte dotuha. Potom a malých krocích přidávejte žloutek a poté zbytek mouky. Připravte si cukrářský sáček nebo igelitový sáček s ustřihnutou špičkou. Naplňte ho těstem a vytvořte kolečka o průměru 5-6 centimetrů.

Čtěte také: Čokoládová pěna se sušenkami vás překvapí svou plnou chutí

Tyto malé sušenky upečte na plechu vyloženém pečicím papírem o teplotě 180-200 stupňů. Dvířka trouby nechte trochu pootevřené, aby mohla pára unikat z trouby. Jakmile budou sušenky upečené, lžící udělejte důlek v každé z nich. Potřete je horkou meruňkovou marmeládou a přilepte je k sobě. Tím získáte spodní část dezertu dvojnásobně širokou a bude působit jako základna.

Vynikající krém a čokoládová poleva

Nechte džem trochu ztuhnout a potom můžete všechny sušenky namočit do rozpuštěné čokolády. Jakmile čokoláda ztuhne, můžete si vytvořit čokoládové kloboučky. Anebo nechat u dezertu jen základnu. Z mléka a vanilkového cukru vyšlehejte tuhou pěnu, kterou naplníte indiánky. Na vršek nasaďte čokoládový klobouk a máte hotové nádherné indiánky. Dobrou chuť!

https://egyszerugyorsreceptek.com/

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com