Domácí koblihy s marmeládou nebo čokoládovým krémem

Všichni víme, že domácí koblihy jsou tou nejlepší snídaní ze všech. Budete s nimi mít trochu práce, ale vyplatí se vám to. Rodina bude nadšená a navíc je můžete naplnit marmeládou nebo kakaovou náplní podle chuti. Je pouze na vás, jak budou nakonec chutnat. A budete mít jistotu, že je vaše rodina sní a vychutná si každé sousto. Neváhejte a jednou za čas si s nimi dejte tu práci.

Reklama

Co budete potřebovat?

Koblihy patří mezi nejoblíbenější sladké pečivo v Čechách. Proto si zaslouží vaši pozornost. Nekupujte je vždy z obchodu a připravte si doma své vlastní. Je to zaručený způsob, jak své rodině udělat obrovskou radost. Poradíme vám, jak je udělat jednoduše a s vynikající náplní. Na výrobu vám postačí jen pár ingrediencí. Potřebujete:

  • mouka – 500 gramů,
  • cukr – 150 gramů,
  • práškové droždí – 10 gramů,
  • olej – 50 ml,
  • vaječné žloutky – 2 ks,
  • sůl – špetka,
  • pomerančová příchuť – podle chuti,
  • tvaroh – 200 gramů,
  • vlažné mléko – 250 ml.

Pracovní postup

Do velké a hluboké mísy nasypte mouku, cukr a droždí v prášku. Potom přidejte olej, vaječné žloutky, špetku soli a pomerančový extrakt. Stačí pár kapek, abyste získali jedinečnou chuť pro své koblihy. Přidejte do směsi také tvaroh a vlažné mléko. Rukama vypracujte těsto. Bude to trvat několik minut, ale všechno se musí propojit. Celou mísu zakryjte potravinářskou fólií a látkovou utěrkou. Nechte odpočívat po dobu 40 minut. Kvásek se během této doby aktivuje.

Na pomoučené ploše rozválejte těsto na silnější plát. Na vykrájení koblih použijte velké vykrajovátko na cukroví nebo sklenici. Plech nebo pekáč vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj připravené koblihy. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 25 minut. V čisté misce smíchejte 3 lžíce cukru, 1 lžíci kakaa, 2-3 lžíce vlažného mléka a důkladně promíchejte. Přidejte mléko podle potřeby. Přidejte 300 gramů mascarpone. Tímto krémem můžete naplnit koblihy.

Zdroj: bidista.com

Reklama