Všichni víme, že domácí koblihy jsou tou nejlepší snídaní ze všech. Budete s nimi mít trochu práce, ale vyplatí se vám to. Rodina bude nadšená a navíc je můžete naplnit marmeládou nebo kakaovou náplní podle chuti. Je pouze na vás, jak budou nakonec chutnat. A budete mít jistotu, že je vaše rodina sní a vychutná si každé sousto. Neváhejte a jednou za čas si s nimi dejte tu práci.
Co budete potřebovat?
Koblihy patří mezi nejoblíbenější sladké pečivo v Čechách. Proto si zaslouží vaši pozornost. Nekupujte je vždy z obchodu a připravte si doma své vlastní. Je to zaručený způsob, jak své rodině udělat obrovskou radost. Poradíme vám, jak je udělat jednoduše a s vynikající náplní. Na výrobu vám postačí jen pár ingrediencí. Potřebujete:
- mouka – 500 gramů,
- cukr – 150 gramů,
- práškové droždí – 10 gramů,
- olej – 50 ml,
- vaječné žloutky – 2 ks,
- sůl – špetka,
- pomerančová příchuť – podle chuti,
- tvaroh – 200 gramů,
- vlažné mléko – 250 ml.
Pracovní postup
Do velké a hluboké mísy nasypte mouku, cukr a droždí v prášku. Potom přidejte olej, vaječné žloutky, špetku soli a pomerančový extrakt. Stačí pár kapek, abyste získali jedinečnou chuť pro své koblihy. Přidejte do směsi také tvaroh a vlažné mléko. Rukama vypracujte těsto. Bude to trvat několik minut, ale všechno se musí propojit. Celou mísu zakryjte potravinářskou fólií a látkovou utěrkou. Nechte odpočívat po dobu 40 minut. Kvásek se během této doby aktivuje.
Čtěte také: Zlaťoučké koblížky s domácí polevou. Tento recept se bude líbit dětem i dospělým
Na pomoučené ploše rozválejte těsto na silnější plát. Na vykrájení koblih použijte velké vykrajovátko na cukroví nebo sklenici. Plech nebo pekáč vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj připravené koblihy. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 25 minut. V čisté misce smíchejte 3 lžíce cukru, 1 lžíci kakaa, 2-3 lžíce vlažného mléka a důkladně promíchejte. Přidejte mléko podle potřeby. Přidejte 300 gramů mascarpone. Tímto krémem můžete naplnit koblihy.
Zdroj: bidista.com