Během horkých letních dnů si rádi dopřejeme svěží salát, no riskem bývá lahodná majonéza. V teple se rychle kazí a nejeden odvážlivec kvůli ní skončí na infekčním oddělení, v tom lepším případě pouze na záchodě. Důvodem jsou vejce, která jsou v ní hlavní ingrediencí. Majonézu si však můžete připravit i bez vajec. Není sice podle originální receptury, ale v létě je tou nejlepší možností a navíc mimořádně chutnou!
Co budete potřebovat?
- 200 ml slunečnicového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 PL hořčice
- ¼ lžičky česnekového prášku nebo menší prolisovaný stroužek česneku
- sůl dle chuti
- 100 ml mléka
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Mléko pokojové teploty nalijte do nádoby z mixéru, přidejte slunečnicový olej, hořčici, citrónovou šťávu a sušený česnek a mixujte. Mixujte, dokud směs nezačne houstnout a nenabude konzistence řidší majonézy. S takovou majonézou si můžete užívat salátů i v tom nejžhavějším počasí.