Domácí majonéza bez vajec a octa, hotová už za pár sekund! Základní recept, který se během horkého léta bude hodit. Proč? Protože se nekazí!

Během horkých letních dnů si rádi dopřejeme svěží salát, no riskem bývá lahodná majonéza. V teple se rychle kazí a nejeden odvážlivec kvůli ní skončí na infekčním oddělení, v tom lepším případě pouze na záchodě. Důvodem jsou vejce, která jsou v ní hlavní ingrediencí. Majonézu si však můžete připravit i bez vajec. Není sice podle originální receptury, ale v létě je tou nejlepší možností a navíc mimořádně chutnou!

Co budete potřebovat?

  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 PL hořčice
  • ¼ lžičky česnekového prášku nebo menší prolisovaný stroužek česneku
  • sůl dle chuti
  • 100 ml mléka

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Mléko pokojové teploty nalijte do nádoby z mixéru, přidejte slunečnicový olej, hořčici, citrónovou šťávu a sušený česnek a mixujte. Mixujte, dokud směs nezačne houstnout a nenabude konzistence řidší majonézy. S takovou majonézou si můžete užívat salátů i v tom nejžhavějším počasí.

Přejeme dobrou chuť!

Čtěte také: Měsíc, ve kterém jste se narodili, toho řekne hodně o Vaší osobnosti a charakteru!