Domácí mini hamburgery z hovězího masa si můžete připravit k večeři, nebo jimi překvapit hosty, které si pozvete na návštěvu. Jen málokdo by odolal hamburgeru, natož pak domácímu připravenému s láskou.
Reklama
Recept na domácí mini hamburgery z hovězího masa si určitě někde uložte, protože jakmile jej jednou vyzkoušíte, budete se k němu pořád vracet. Za to dám ruku do ohně!
Co budete potřebovat na přípravu?
- cibuli
- 6 plátků sýra (eidam, gouda nebo čedar)
- 500 h mletého hovězího masa
- 16 bulek na hamburgery
- hrníček strouhanky
- sůl a pepř
- koření dle chuti na případné dochucení masa
Jak postupovat při přípravě?
- V míse smíchejte mleté hovězí maso, které osolte a opepřete podle chuti. Pokud chcete, můžete do masa zamíchat oblíbené koření.
- Přidejte strouhanku, na jemno nakrájenou cibuli a všechny suroviny dobře promíchejte, aby se vám spojily.
- Plech si vyložte pečicím papírem a z masa na něm vytvarujte jednu velkou placku.
- Plech i s masem vložte do trouby a pečte na 20 °C cca 30 minut.
- Na opečené maso naskládejte plátky sýra a vraťte zpátky do trouby ještě na 2 minuty. Sýr se krásně rozteče.
- Po upečení stačí maso nakrájet na požadované množství kostiček, ty vložit do bulek a dochutit vším, co máte rádi: rajčata, salátek, kečup, hořčice atd.
Věřím, že vám domácí mini hamburgery z hovězího masa zachutnají a budete si je připravovat pravidelně.
Reklama